Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 01/02/2011



Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας ενώ και η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη ,καθώς και ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Αιτία για αυτή την αλλαγή θα είναι η ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης που θα κατέβει από τη Ρωσία και τη Μαύρη θάλασσα με κατεύθυνση τη Τουρκία-Ασία και ένα κομμάτι αυτής θα επηρεάσει τα ανατολικά προσήνεμα της χώρας με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.

Αναλυτικότερα:

Τρίτη 1/2/2011:

Ο καιρός θα ξεκινήσει κάπως μουντός με πυκνή συννεφιά σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και συγκεκριμένα από το ύψος της Χαλκιδικής,στην ανατολική Θεσσαλία,ανατολική Στερεά-Εύβοια καθώς και ανατολική και νότια Πελοπόννησο.Χιονόνερο ή χιόνι θα σημειώνεται από τις πρωινές ώρες στα πεδινά-παραθαλάσσια από το ύψος της Πιερίας-Ημαθίας ,στην ανατολική Θεσσαλίας και κυρίως στις γύρω περιοχές του Πηλίου όπως η Ζαγορά ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με αρκετά χαμηλό υψόμετρο στις περιοχές αυτές .Λίγες χιονοπτώσεις η χιονόνερο θα έχουμε και στην ανατολική Στερεά κυρίως στο νομό Φθιώτιδας και Βοιωτίας .Τα φαινόμενα θα είναι ασθενή κατά βάση ,τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.Επιπλέον μέχρι και το μεσημέρι θα έχουμε και λίγα φαινόμενα στην ορεινή Ευρυτανία .Μέχρι και τις βραδινές ώρες παρόμοιος θα είναι ο καιρός ενώ συννεφιά αρκετή θα έχουμε και στο Αιγαίο-Σποράδες και νησιά ανατολικού και βόρειου Αιγαίου με πιθανότητα για λίγα ασθενή φαινόμενα.

Όσον αφορά τη δυτική χώρα θα έχει γενικά καλό καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν αρκετά καθώς βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται πως φτιάχνεται στη περιοχής της Σικελίας-ακτές βόρειας Αφρικής το οποίο φαίνεται να βαθαίνει και να απασχολεί τη χώρα μας τις επόμενες μέρες.Γιαυτό και θα έχουμε και ενίσχυση των ανέμων στο νότιο Ιόνιο εξαιτίας αυτής της διαταραχής που οργανώνεται καλά στη Μεσόγειο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ,ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ ανοιχτά της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ,ενώ η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Το ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 300 χρόνια!


Το Shinmoedake βρυχάται



Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Shinmoedake στη δυτική Ιαπωνία, το οποίο παρατηρείται δραστηριότητα έπειτα από 300 χρόνια με αποτέλεσμα ο ουρανός να γεμίσει στάχτη και πέτρες.

Σύμφωνα με το πλάνο εκκένωσης περιοχών, κάποιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη δουλειά τους, να περάσουν από τα σπίτια τους για τα απαραίτητα και στη συνέχεια να απομακρυνθούν. Ωστόσο αρκετοί αναμένεται να επιστρέψουν τη νύχτα, εφόσον το ηφαίστειο το επιτρέψει.

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου προκάλεσε προβλήματα στις αερομεταφορές ενώ οι καλλιέργειες λαχανικών σε μεγάλη ακτίνα έχουν καλυφθεί από ένα στρώμα στάχτης.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Από τις πλημμύρες στους κυκλώνες στην Αυστραλία


Με σφοδρότητα αναμένεται να περάσει ο κυκλώνας Γιασί


Μετά τις βιβλική καταστροφή που έφεραν οι πλημμύρες στην Αυστραλία με την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών, οι Αυστραλοί φαίνεται πως τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τους κυκλώνες.

Ήδη πόλεις στην ανατολική, παράλια περιοχή της Αυστραλίας δέχτηκαν το ελαφρύ πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Άντονι, στο βόρειο Κουίνσλαντ, που εξανλήθηκε σταδιακά.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα από το Μπόουεν, μια περιοχή 1130 χλμ. βόρεια του Μπρισμπέιν, ο τυφώνας αποδείχθηκε αρκετά ήρεμος, ίσως τίποτα περισσότερο από μία επιβαρημένη καταιγίδα.

Περισσότερες ανησυχίες, όμως προκαλεί ο τροπικός κυκλώνας Γιασί, ο οποίος κυρίως αναπτύσσεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο Βανουάτου και αναμένεται να προσεγγίσει τις ακτές μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα προέβλεψε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, ο κυκλώνας μεταφέρει μεγάλες ποσότητες νερού και ανατροφοδοτείται με ενέργεια από αυτό το νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες ώστε να πλήξει τή χώρα τις επόμενες μέρες.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ευχαριστήριο μήνυμα / Εκδήλωση κοπής πίτας 2011



Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμότατα από τα βάθη της καρδιάς μας, για την παρουσία σας στην εκδήλωση της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ευχόμαστε σε όλους ολόψυχα δημιουργική και δυναμική χρονιά, και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας στο ίδιο δημιουργικό μοτίβο όπως όταν ξεκινήσαμε.

Ιδιαίτερες θερμότατες ευχαριστίες προς τη κα.Σούζη και τον κ.Αρνιακό που παρευρέθησαν στην εκδήλωση μας και είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα μέσα στο ζεστό και φιλικό περιβάλλον του Meteoclub.gr

Με εκτίμηση , Team Meteoclub

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 31/1/2011+Προοπτική


Picture12

Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό στη χώρα μας με κρύο,χιόνια στα ορεινά όλης της χώρας και πυκνή συννεφιά σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής δυτικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ατμοσφαιρική διαταραχή φτιάχνεται στο Ιόνιο αυτές τις ώρες και φαίνεται να δίνει κάποια φαινόμενα στη Πελοπόννησο τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα στους νομούς Ηλείας,Μεσσηνίας,Αχαϊας,Αρκαδίας και ορεινής Κορινθίας με τοπικές βροχές έως και μέτριας έντασης και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού της Πελοποννήσου.Λίγες βροχές και χιόνια θα έχουμε και στη Δυτική Στερεά αλλά και στην Ήπειρο.

Αναλυτικότερα:

Δευτέρα 1/2/2011:

Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε εκδήλωση βροχοπτώσεων στη Πελοπόννησο ,τη Δυτική Στερεά,την Ήπειρο ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών(700-800μέτρα στα πιο βόρεια ενώ από τα 900 και πάνω στη Πελοπόννησο).Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι περισσότερα στη Πελοπόννησο.Λίγες ψιχάλες ή τοπικές ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν και στην ανατολική Στερεά τις πρώτες πρωινές ώρες.Σιγά σιγά ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάζει ύφεση ωστόσο θα κλίνει κατά διαστήματα και πάλι με πιθανές τοπικές βροχές.Στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα θα έχουμε κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κυρίως στον ορεινό όγκο της Πίνδου και θα εκδηλώνονται μεμονωμένα φαινόμενα από το μεσημέρι-απόγευμα στην από το ύψος της Πιερίας ,στην ανατολική Θεσσαλία αλλά και στην Ευρυτανία με τη μορφή χιονόνερου ή χιονιού.Τη νύχτα και προς την αλλαγή της ημέρας θα έχουμε φαινόμενα σε εκείνες τις περιοχές λίγο πιο πολλά αλλά και στην ανατολική Στερεά και Εύβοια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ,ενώ στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ασθενείς έως μέτριας έντασης.Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Επόμενες μέρες:

Τη Τρίτη το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας που αναφερθήκαμε παραπάνω θα έχουμε μεμονωμένα φαινόμενα από το ύψος της Πιερίας,ανατολική Μαγνησία(Ζαγορά,π.χ.) ,ανατολική Στερεά(κυρίως Φθιώτιδα αλλά και Βοιωτία) αλλά και βορειοανατολική Αττική θα έχουμε νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική Θεσσαλία και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική Στερεά-Εύβοια.

Florida_Lightning_Gulf_7_28_10

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού η οποία έχει ατέρμονο καιρικό ενδιαφέρον ,φαίνεται η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού που φαίνεται να βαθαίνει στη περιοχή της Σικελίας και αυτό γιατί η θερμή μάζα από την Αφρική θα ανέβει βορειότερα στην ανατολική Μεσόγειο(ο υποτροπικός αεροχείμαρος) και σε συνδυασμό με τις ψυχρότερες αέριες μάζες που θα συναντήσει στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα στη χώρας μας ,με τη βοήθεια όμως του αζορικού αντικυκλώνα ο οποίος έχει απλωθεί μέχρι και τη κεντρική Ευρώπη θα "σπρώχνει" τα χαμηλά προς την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη Μεσόγειο δίνοντας πολύ μεγάλα ποσά υετού.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο τέλος της βδομάδας να μας δίνει αρκετά ποσά νερού και ιδιαίτερα με τα τωρινά στοιχεία στη Πελοπόννησο και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα καθώς και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας.

Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα αναλύσουμε αυτή την αρκετά ενδιαφέρουσα πορεία του καιρού με όποια νέα στοιχεία προκύψουν.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Νεκρός 30χρονος σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου


Με τη ζωή του πλήρωσε ένας νεαρός σκιέρ την αγάπη του για το σκι.Ο 30χρονος Γιαννιώτης,επισκέφθηκε σήμερα το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου και λίγι μετά τις 2 το μεσημέρι,κατέβαινε την πίστα με μεγάλη ταχύτητα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πίστας και έπεσε με φόρα σε δέντρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Την τρελή του πορεία και το ατύχημα είδαν άλλοι σκιερ,οι οποίοι ενημέρωσαν τους υπευθύνους του χιονοδρομικού. Ασθενοφόρο παρέλαβε τραυματισμένο το 30χρονο σκιερ και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου. Εκεί,παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο νεαρός έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Πηγή:http://epirusgate.blogspot.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Θεομηνία στην Κω (video)


Πλημμύρισε το νησί,έριχνε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού πάνω από 20 λεπτά,φούσκωσε το ποτάμι στο Ζηπάρι με αποτέλεσμα να βγουν τα νερά στο δρόμο ενώ πάρα πολλά σπίτια πλημμύρισαν.Μιλάμε για

πραγματική Θεομηνία κάτι τέτοιο έχει πολλά χρόνια να συμβεί στο νησί μας,αρκετά σπίτια πλημμύρισαν και η πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις ενώ πολλές είναι οι ζημιές στα αυτοκίνητα από το χαλάζι που έπεφτε(σπασμένα παρμπρίζ,φανάρια βαθουλώματα στην οροφή και πολλά άλλα).Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της χαλαζόπτωσης είχαν σταματήσει στην άκρη του δρόμου καθώς ήταν αδύνατον να οδηγήσει κάποιος με τέτοια ορατότητα.Μεγάλο πρόβλημα όπως μάθαμε αντιμετωπίζουν τα σπίτια στην Καζέρμα με αρκετά να έχουν πλημμυρίσει

Η πυροσβεστική βρίσκεται ακόμα στους δρόμους και γίνονται προσπάθειες να αντλήσουν τα νερά από τα δεκάδες σπίτια που έχουν πλημμυρίσει ενώ και η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί.Τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται και αυτά στους δρόμους και προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Σε όλο το νησί υπάρχουν προβλήμα στην Καρδάμαινα όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες έχουν ξεριζωθεί αρκετά δέντρα.Στο Λαγούδι μια ηλικιωμένη γυναίκα έσπασε το χέρι της και διεκομήσθη στο νοσοκομείο ενώ οι δρόμοι έχουν υποστεί αρκετές ζημιές(στο Ασφενδιού οι χωματόδρομοι που υπάρχουν οι οποίοι οδηγούν σε σπίτι έχουν ανοίξει στην μέση από τη δύναμη με την οποία κατέβαιναν τα νερά).Στην πόλη της Κω όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι ενώ στην Μακρυγιάννη 3 αυτοκίνητα έχουν ανεβεί το ένα πάνω στο άλλο(τα παρέσυρε το νερό),στο Ψαλίδι και στην Εθνικής Αντιστάσεως (και σε άλλες περιοχές) η στάθμη του νερού δεν επιτρέπει την κυκλοφορία καθώς τα νερά μπαίνουν μέσα στα αυτοκίνητα.

Η ομάδα διάσωσης είναι σε ετοιμότητα ενώ έχει επέμβει για να μεταφέρει μια γυναίκα στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος.Η πυροσβεστική τρέχει και δεν προλαβαίνει για να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του νησιού των οποίων τα σπίτια έχουν πλημμυρίσει.Πάντως ευτυχώς τα καιρικά φαινόμενα έχουν κοπάσει.

Τα μηχανήματα του δήμου μαζί με πολίτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προσπαθούσαν να αποφράξουν τα ποτάμια του νησιού και τα φρεάτια στου δρόμους.Το νησί πραγματικά βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες,πάντως όπως ανακοίνωσε ο κ. Καϊσερλης θα δοθούν αποζημιώσεις στου πληγέντες(μακάρι να γίνει).

Στη Ζιά σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε οι δρόμοι είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, πέτρες & κλαδιά παρασύρθηκαν από τα νερά με αποτέλεσμα να βρεθούν στη μέση του δρόμου.Ακόμα αρκετά σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να μην μπορεί να βοηθήσει καθώς τα οχήματα ήταν απασχολημένα στην πόλη της Κω έτσι οι κάτοικοι της Ζιας αναγκάστηκαν να βγάλουν μόνοι τους τα νερά από τα σπίτι τους.

Αρκετά ζώα πνίγηκα στην Ζια,στο Τιγκάκι αλλά και στην πόλη της Κω.

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας για τις φωτογραφίες.

Εθνικής Αντιστάσεως

ethnikhs_antistasews

Από Καρδάμαινα

plhmmura_kardamainaplhmmura_kardamaina_1

Από την Κω

mpora_6

mpora_7

Το μπάνιο που βλέπετε στην φωτογραφία βρίσκεται στον πρώτο όροφο και το χαλάζι βγήκε μέσα από την λεκάνη.

mpora_5

mpora_1mpora_2mpora_3mpora_4

mpora

xalazi_111

kkkkkkk

kiiii

xalazi

xalazi_2xalazi_3

plhmmura__1





Τα βίντεο είναι ανεβασμένa στο youtube από τον χρήστη demakhs.

Από τον 84antreas
Πηγή:http://www.kosnews24.gr

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας+Αττικής για Κυριακή 30/1/2011


Ο Χειμώνας κατέφτασε αν και με καθυστέρηση καθώς φεύγει ο Γενάρης και αφήνει πίσω του το πρώτο μισό του μήνα ή καλύτερα το πρώτο εικοσαήμερο χωρίς κρύο και χιόνια στα βουνά ,ωστόσο τη τελευταία στιγμή πρόλαβε να "σώσει τη παρτίδα" αφού σημειώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο αξιολογότατες ποσότητες χιονιού σχεδόν σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα αλλά και σε ορεινές -ημιορεινές περιοχές της χώρας μας καθώς και σε πολλές πόλεις της βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.

Σήμερα το πρωί είχαμε χιονόπτωση καθώς και ελαφριά χαλικόστρωση και στη πόλη της Τρίπολης όπως είχε προβλεφτεί από το meteoclub!

Επόμενες ώρες: Ο καιρός φαίνεται να εντοπίζεται και πάλι στα δυτικά της χώρας μας και συγκεκριμένα στη Δυτική Στερεά,δυτική κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο και αναλυτικότερα τους νομούς Αχαΐας ,Αρκαδίας,Μεσσηνίας,Λακωνίας και Ορεινής Κορινθίας με χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις(τοπικού χαρακτήρα) ακόμα και στα 500-600 μέτρα κυρίως στο εσωτερικό της Πελοποννήσου .Λίγα φαινόμενα θα έχουμε και στην ορεινή Ευρυτανία αλλά και ορεινή Ναυπακτία με χιονόνερο ή χιόνι.

Αττική :Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μουντός με πυκνή συννεφιά χαμηλή νέφωση στη γύρω ορεινή ζώνη αλλά και λίγα τοπικά και ασθενή φαινόμενα κυρίως στα βορειοανατολικά και στις περιοχές κοντά στη Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα,ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου θα έχουμε ψεκάδες κυρίως και πιθανώς και κατά διαστήματα ψιλόβροχο.Λίγα χιόνια θα πέσουν στη Πάρνηθα,Κιθαιρώνα,Πεντέλη πάνω από τα 700-800 μέτρα .Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Κυριακή 30/1/2010:

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός στη βόρεια χώρα(ανατολική Μακεδονία-Θράκη) με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα .Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στη δυτική χώρα(Δυτική Στερεά,Ήπειρος ,Πελοπόννησος) θα έχουμε μουντό καιρό με νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες που θα δίνουν λίγα ασθενή φαινόμενα στην Ήπειρο,Δυτική Στερεά με τη μορφή χιονόνερου-χιονιού ,ενώ φαίνεται ότι στη Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι λίγο περισσότερα και συγκεκριμένα στους νομούς Ηλείας,Αχαΐας ,Αρκαδίας αλλά και στους υπόλοιπους νομούς με χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές άνω των 500-600 μέτρων κυρίως και πάλι στο εσωτερικό του ηπειρωτικού ορεινού κορμού της Πελοποννήσου.Στις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές της χώρας θα έχουμε νεφώσεις αρκετά πυκνές με λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Εύβοιας-Ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Μαγνησίας.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

DSC00721

Αττική: Ο καιρός θα ξεκινήσει νεφελώδης και μουντός με χαμηλές νεφώσεις στους ορεινούς όγκους ενώ από τη νύχτα μέχρι και το πρωινό της Κυριακής θα έχουμε λίγα φαινόμενα με τη μορφή χιονόνερου στα βόρεια ανατολικά και δυτικά του νομού και στις περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους όπου παρατηρείται και ο ορογραφικός υετός.Λίγα χιόνια θα πέφτουν στα γύρω ορεινά πάνω από τα 700 μέτρα ενώ πρόσκαιρα ενδέχεται κάποιες νιφάδες η και ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και στα 550-600 μέτρα.Έτσι φαίνεται να κυλάει ο καιρός μέχρι και το απόγευμα με τη συννεφιά νε επιμένει κυρίως πιο πυκνή στα βόρεια του νομού .Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 2-3οC (στα υπερβόρεια) και θα φτάσει μέχρι τους 9-10oC στα κεντρικά και νότια.

Η πιθανότητα επίσης για εκ νέου χιονόπτωση και χιονόστρωση υπάρχει για τη πόλη της Τρίπολης από σήμερα μέχρι και αύριο το μεσημέρι!(Οι παραπάνω εικόνες είναι από το Μαίναλο)

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(jason)

Πνίγηκαν Ρόδος και Κως - Απίστευτες εικόνες καταστροφής (Video)

"Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε θύματα. Η νύχτα ήταν εφιαλτική. Οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Από το 1994 έχει να κάνει τέτοια κακοκαιρία." Με αυτή τη δήλωση στο Newsit ο Μιχάλης Μαστής, υπεύθυνος ρεπορτάζ της εφημερίδας Ροδιακή αποτυπώνει τα όσα έζησαν από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της Ρόδου.
Το νερό δεν σταματούσε να πέφτει και να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Ολο το νοτιοανατολικό κομμάτι του νησιού έγινε ποτάμι! Η πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις και τα ορμητικά νερά παρέσυραν πάνω από 40 ΙΧ!

Πηγή:http://kapistri.blogspot.com

Όταν η φύση ζωγραφίζει....