Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Κρήτη


Προκλήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στο Αεροδρόμιο Χανίων

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Κρήτη απο τα δυτικά, το βράδυ της Τρίτης, με βασικά χαρακτηριστικά τους κεραυνούς και την ισχυρή βροχόπτωση που διήρκεσε για αρκετή ώρα, προκλήθηκαν μικροπροβλήματα στην οδική κυκλοφορία, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για αντλήσεις νερών μέσα στην πόλη των Χανίων.

Επίσης, όπως αναφέρει το flashnews.gr, σημειώθηκε μικρή πυρκαγιά σε κολώνα ημεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στον δρόμο Μουρνιές - Χανίων απο βραχυκύκλωμα.

Στον ίδιο δρόμο, τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα καπάκι φρεατίου της ΔΕΥΑΧ με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα. Στο σημείο πήγε η αστυνομία για να προειδοποιεί τους οδηγούς έως ότου τοποθετηθεί το καπάκι στην θέση του.

Πρόβλημα στον διάδρομο του Αερολιμένα Χανίων

Το σοβαρότερο πρόβλημα απο την καταιγίδα προκλήθηκε στον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης του Αερολιμένα Χανίων, όπου - σύμφωνα με πληροφορίες - υπήρξε βλάβη στα φώτα του διαδρόμου τα οποία έσβησαν.

Δύο πτήσεις αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, η μια απο το Δουβλίνο και η άλλη απο την Αθήνα κατευθύνθηκαν για προσγείωση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενώ ο διάδρομος "έκλεισε" μέχρι το πρωί, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και η βραδινή πτήση απο την Αθήνα.

Συνεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας - η οποία είναι αρμόδια για τον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης - εργάζονται πυρετωδώς για να επιδιορθωθεί η βλάβη.


Στην καταπληκτική φωτό που μας παραχώρησε ο φωτογράφος Άρης Μυριδάκης βλέπετε τους κεραυνούς που «χτυπούν» το Ακρωτήρι όπου βρίσκεται και ο Αερολιμένας Χανίων.

Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους πρόκειται για παροδική καταιγίδα καθώς απο τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Πηγή: flashnews.gr   http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: