Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Αττικής, Δευτέρα 15/12/2014


Καθώς αυτή την περίοδο η χώρα μας βρίσκεται σε περιοχή υψηλών πιέσεων, καλός θα είναι γενικά ο καιρός στην Αττική τη Δευτέρα , με μόνα άξια αναφοράς το πρωινό και βραδινό κρύο, ειδικά στα βόρεια του νομού . Πιο συγκεκριμένα:
Με κρύο θα ξεκινήσει το πρωινό της νέας εβδομάδας, καθώς η ξαστεριά, η υγρασία στην επιφάνεια και η ,σχεδόν, άπνοια, θα δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, ειδικά στα βόρεια του νομού. Μάλιστα σε μερικές περιοχές (όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία) η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στα όρια ή ακόμα και χαμηλότερα του μηδενός, ενώ  λόγω των παραπάνω συνθηκών (άπνοιας-υγρασίας) ,τοπικά, θα έχουμε περιοχές με περιορισμένη ορατότητα.
Αυτά θα ισχύουν για τις πρώτες πρωινές ώρες , καθώς με την ανατολή του ηλίου σταδιακά η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και η ατμόσφαιρα θα γίνεται πιο διαυγής στις εν λόγω περιοχές, ενώ θα επικρατεί ηλιοφάνεια.
Προς το μεσημέρι και μετά θα έχουμε σταδιακά των ερχομό από τα δυτικά αραιών νεφώσεων μεγάλου ύψους , που θα πυκνώνουν προς το απόγευμα -βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 (στα βόρεια ) έως 16 βαθμούς ,με ακόμα χαμηλότερη ελάχιστη στις περιοχές που αναφέραμε.
Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι ασθενείς 1-2 μποφόρ (σχεδόν άπνοια) , οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν μεταβλητοί και από το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε νότιες διευθύνσεις της ίδιας περίπου έντασης (1-3 μποφόρ).
Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Δεν υπάρχουν σχόλια: