Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Ο καιρός στην Ελλάδα το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος 7-9/6/2014

Κάτι πάει να χαλάσει και πάλι στο καιρό του Σαββατοκύριακου,με βροχές καταιγίδες αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως την Κυριακή στα ανατολικά και βόρεια.
 
Το Σάββατο γενικά δείχνει να κυλάει με καλό καιρό σε σχέση με την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όπου ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με βροχές και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί.
Πιο αναλυτικά:
 
Σάββατο 7/6/2014:
 
550963 211828762277347 2033600355 n
 
Πολύ καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια ,καλή διαύγεια και ορατότητα ωστότο προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα δώσουν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της κεντρικής&ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
 
Πιθανότητα για μπόρες το μεσημέρι υπάρχει για την υπόλοιπη ορεινή Πίνδο(Θεσσαλία-δυτική&κεντρική Στερεά-ορεινή κεντρική Πελοπόννησο).
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός το Σάββατο θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο. 
 
Κυριακή-Δευτέρα 8-9/6/2014:
 
Μουντός θα ξεκινήσει ο καιρός στο βορειοανατολικό Αιγαίο-την Μακεδονία-Θράκη μέχρι και τις Σποράδες την ανατολική Θεσσαλία-Εύβοια με νεφώσεις που θα δώσουν το πρωί προς το μεσημέρι βροχές οι οποίες θα επεκταθούν και στην ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική&κεντρική Θεσσαλία .
 
 prec6h med 60.000001 1

 Το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια 
θα μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα και θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο,την δυτική&κεντρική Στερεά-Θεσσαλία-Ήπειρο μέχρι και την Μακεδονία-Θράκη. 
Αστάθεια θα έχουμε και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης,στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το μεσημέρι και το απόγευμα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση .
 
Ο καιρός το τριήμερο 7-9/6/2014 σε Αττική-Θεσσαλονίκη:
 
Το Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ωστόσο νωρίς το πρωί στα βόρεια βορειοανατολικά του νομού και την Πάρνηθα θα έχει κάποια συννεφιά που ίσως δώσει ψιχάλες η ασθενείς τοπικές βροχές. Γρήγορα προς το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει στα βόρεια βορειοανατολικά και θα έχουμε αστάθεια στα κεντρικά και νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και γύρω από τον Υμηττό και το λεκανοπέδιο με πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας ή και σποραδικής καταιγίδας. Τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα δεν θα επηρεαστούν το μεσημέρι-απόγευμα. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. 
 
Την Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει καλός στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού με λίγες νεφώσεις μόνο στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού οι οποίες όμως γρήγορα τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Σταδιακά προς το απόγευμα ο καιρός θα γίνει πιο άστατος αλλά αυτήν την φορά στα κεντρικά δυτικά και βορειοδυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα του νομού και του λεκανοπεδίου αλλά και γύρω από τον Σαρωνικό με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη ανατολική βορειοανατολική Αττική ο καιρός θα αρχίσει να σπάει μετά το μεσημέρι και θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές. 
 
Αργά το απόγευμα προς το βράδυ η αστάθεια θα σταματήσει στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ωστόσο ο καιρός θα εντοπιστεί την νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού όπου θα έχουμε τοπικές βροχές προερχόμενες από την Εύβοια.
 
Την Δευτέρα ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος του νομού με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού όπου θα έχουμε τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας.
Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας στον υπόλοιπο νομό και το κέντρο της Αθήνας που γρήγορα θα πυκνώσει και εκεί και είναι πιθανό να σημειωθούν και εκεί κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές.
Το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού και σε όλη την ανατολική βόρεια βορειοανατολική Αττική ενώ προς το απόγευμα πιο άστατος θα είναι ο καιρός στα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού στα σύνορα με την Κορινθία με πιθανότητα για τοπικές μπόρες. 
 
Η πρόγνωση για την Δευτέρα είναι λίγο μακριά καθώς με την αστάθεια είναι λίγο δύσκολο να προβλέψεις επακριβώς και το επισημαίνω αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα να είναι πιο ενισχυμένο το βορειοανατολικό ρεύμα και να μην έχουμε αστάθεια το απόγευμα στα νότια νοτιοδυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νομού.
 
Θεσσαλονίκη: 
 
Το Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα . Σιγά σιγά προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσουν οι αναπτύξεις στα γύρω ορεινά και ανατολικά τμήματα του νομού οι οποίες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες το απόγευμα στο εσωτερικό του νομού οι οποίες είναι πιθανό να επηρεάσουν και την πόλη της Θεσσαλονίκης.  Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. 
 
Την Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει πρώτα στα ορεινά αλλά και στα ανατολικά του νομού οι οποίες θα επεκταθούν και στα πιο δυτικά και κεντρικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Τις απογευματινές ώρες αυτές οι νεφώσεις θα δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι και έντονες και θα επηρεάσουν σχεδόν το μεγαλύτερο τμήμα του νομού. 
Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν(ωστόσο κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες ίσως εκδηλώνονται ακόμα κυρίως προς την Χαλκιδική).
 
Την Δευτέρα μουντός θα ξεκινήσει ο καιρός με νεφώσεις που ίσως δώσουν νωρίς το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές ή ψιχάλες στην Θεσσαλονίκη και κυρίως στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής . Προς το μεσημέρι θα ανοίξει πρόσκαιρα ο καιρός και σταδιακά θα αρχίσει η αστάθεια στα γύρω ορεινά και το εσωτερικό του νομού. Από τα ανατολικά του νομού θα αρχίσουν οι πρώτες μπόρες και έπειτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που θα επηρεάσουν και τον υπόλοιπο νομό.
Προς το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ στην Αττική.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή-Δευτέρα ενώ το Σάββατο θα είναι σε υψηλά επίπεδα.
 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: