Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ανεμοστρόβιλοι έσπειραν τον πανικό στις ΗΠΑ


Χτύπησαν κατοικημένες περιοχές και άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ένα… πλήθος ανεμοστρόβιλων –μαζί με σφοδρή καταιγίδα- χτύπησε κατοικημένες περιοχές στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη βορειοανατολική Νεμπράσκα, σκορπώντας τον πανικό στους κατοίκους. Μάλιστα, κάποια στιγμή ξέσπασαν και δύο ταυτόχρονα, με το θέαμα να είναι τρομακτικό, όπως και το αποτέλεσμα, καθώς πέραν του ότι ρήμαξαν τα πάντα στο πέρασμα τους, άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς, εκ των οποίων ένα είναι ένα ένα πεντάχρονο παιδί, και 19 τραυματίες, όπως μεταδίδει το NBC.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι δύο ανεμοστρόβιλοι έκαναν την… εμφάνιση τους ταυτόχρονα, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες -που αναρτήθηκαν στο twitter- αλλά και στο βίντεο.

Η κωμόπολη Πίλγκερ, περίπου 380 κατοίκων, ήταν αυτή που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές, σύμφωνα με τη World-Herald. Ανεμοστρόβιλος που πέρασε από το κέντρο της εξουδετέρωσε πλήρως το δίκτυο ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Ο κυβερνήτης της Νεμπράσκα, Ντέιβ Χέινεμαν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση άμεσης ανάγκης και η κοινότητα εκκενώθηκε.

Αναφέρθηκε ότι οι ισχυρότεροι ανεμοστρόβιλοι είχαν ταχύτητα ανέμων μέχρι και 265 χλμ/ώρα (βαθμίδας EF2 και EF3). Μετά το πέρασμά τους, άφησαν πίσω τους κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Παράλληλα, τα αμερικάνικα ΜΜΕ κάνουν λόγο για καταστροφές σε Στάντον, Γουίσνερ και Μπάργουελ.














ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: