Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ζέστη το επόμενο διήμερο - Πρόγνωση καιρού Αττικής 29-30/07/2014


 
Πλησιάζουμε στο τέλος του Ιουλίου και ήδη βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού με το θερμόμετρο να φλερτάρει αρκετές φορές με τους 35 - 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Το επόμενο διήμερο στη χώρα μας αναμένεται ηλιόλουστο και ζεστό , όμως δεν θα λείψουν οι μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και συγκεκριμένα στη κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
 

Περισσότερο άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός με την είσοδο του Αυγούστου , με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. 
 
 
Για την Αττική:
Τρίτη 29 Ιουλίου 2014
Ηλιόλουστος καιρός από την αρχή της ημέρας. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού από νωρίς το μεσημέρι.
Οι άνεμοι στα βόρεια και ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 έως 4 Μποφόρ και το απόγευμα νότιοι - νοτιοανατολικοί έως 3 Μποφόρ. Στα νότια του νομού μεταβλητοί ασθενείς έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας. Στα νότια προάστια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς , ενώ λίγη περισσότερη ζέστη αναμένεται από το κέντρο και βορειότερα , όπως και σε κάποια τμήματα στη δυτική Αττική.
 
 
Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014
Παρόμοια καλός ο καιρός και τη Τετάρτη , με ηλιοφάνεια καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού το μεσημέρι.
Οι άνεμοι στα βόρεια και ανατολικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 4 Μποφόρ ενώ το απόγευμα θα γυρίσουν σε νότιους με την ίδια ένταση. Μεταβλητοί άνεμοι στο Σαρωνικό έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο , όπου αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου , ενδεχομένως και τους 37 από το κέντρο και βορειότερα μέσα στο λεκανοπέδιο. Ελαφρώς πιο δροσερή η κατάσταση στα νότια παραθαλάσσια τμήματα του νομού με το θερμόμετρο να φτάνει τους 32 με 33 βαθμούς , όμως τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας θα είναι αυξημένα και η δυσφορία θα είναι αντιληπτή.
 
Τη Πέμπτη θα είναι επίσης ηλιόλουστος καιρός με τη θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα, ενώ τη Παρασκευή 1η Αυγούστου περιμένουμε βροχές ή και πιθανότητα καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αθήνα.
 
 
Επμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: