Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Τροπική καταιγίδα προ των πυλών της Φλόριδας, άλλες δύο κινούνται στην Καραϊβική


Δύο τροπικές καταιγίδες, που μετατοπίζονται από χθές στην Καραϊβική και του Κόλπου του Μεξικού, κινούνται επικίνδυνα στην περιοχή, με την καταιγίδα Μπιλ να απειλεί με...

ανάταξή της σε κυκλώνα και την Κλοντέτ να ετοιμάζεται να πλήξει τη Φλόριδα από σήμερα.

Οι δύο καταιγίδες, μαζύ με μία τρίτη την Άνα, η οποία έχει υποβαθμισθεί ήδη, είναι οι πρώτες καταιγίδες που σημειώνονται για φέτος, σε μία αναπάντεχα ήρεμη καλοκαιρινή περίοδο των καταιγίδων στον Ατλαντικό, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Η καταιγίδα Μπιλ ακόμη βρίσκεται πολύ ανατολικά, 2.315 χλμ ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες, όπως ανακοίνωσε τα μεσάνυκτα, ώρα Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Την καταιγίδα, που κινείται με ταχύτητα 26 χλμ/ώρα, συνοδεύουν άνεμοι έντασης 100 χλμ/ώρα.

«Η Μπιλ αναμένεται να αναταχθεί σε κυκλώνα αργότερα απόψε, ή αύριο», τονίζει στο ίδιο ανακοινωθέν του το Κέντρο.

Σήμερα η Φλόριδα αναμένεται να δεχθεί μεγάλο όγκο βροχής και να μαστιγωθεί από ισχυρούς ανέμους καθώς η καταιγίδα Κλοντέτ κατευθένεται στην αμερικανική χερσόνησο. Στις 03.00, ώρα Ελλάδος, η καταιγίδα απείχε 155 χλμ από την Πενσακολα της Φλόριδας, και εκινείτο με 19 χλμ/ώρα, συνοδευόμενη από ανέμους έντασης 85 χλμ/ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: