Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Κίνα, όπου σημειώθηκαν οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών


Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Κίνα, όπου σημειώθηκαν οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης...

Τα χιόνια--που έπεσαν πρόωρα στη χώρα--προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις εναέριες και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καθώς και σε πολλές οδικές αρτηρίες που έκλεισαν.

Στην επαρχία Σανσί, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 500 τροχαία δυστυχήματα από την αρχή της εβδομάδας, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο China News Service.

Σε ορισμένες επαρχίες καταγράφηκαν οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 60 χρόνων και περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κινέζος πρωθυπουργός μετέβη χθες Πέμπτη στην επαρχία Χεμπέι, όπου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους τρία παιδιά.

Οι χιονοπτώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν εν μέρει από τους επιστήμονες για να αντιμετωπίσουν την ξηρασία που πλήττει τις βόρειες περιοχές της Κίνας, ανάγκασαν τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν τα αεροδρόμια του Πεκίνου, του Ταϊγιουάν, του Σιάν και άλλων πόλεων.

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: