Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα


Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, όπου χιονίζει από το πρωί, ενώ στα πεδινά βρέχει ανά διαστήματα.

Αν και σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, το κρύο είναι τσουχτερό στη Φλώρινα, όπου η θερμοκρασία έπεσε το πρωί στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς Κοζάνης και Ροδόπης, στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου) και Καστοριάς - Ιωαννίνων (από το 35ο έως το 50ο χιλιόμετρο). Επίσης, από τη Βέροια και τη Νάουσα προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα του Βερμίου, από το 7ο χιλιόμετρο του δρόμου Άρνισσας Πέλλας - χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, Βώλακα - χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού Δράμας και Σάντας - Κέχρου, στο νομό Ροδόπης.

Ακόμα, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Μουζακίου - Πετρίλου Καρδίτσας, από 15ο έως 30ο χιλιόμετρο (θέση Αγ. Νικόλαος, προς Ανατολική Αργιθέα και Μουζακίου - Άρτας, από 19ο χλμ έως 35ο χιλιόμετρο (θέση Τύμπανος, προς δυτική Αργιθέα).
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: