Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός στην Ελλάδα το Σ/Κ 27-28/11/2010



ΣΑΒΒΑΤΟ : Τοπικές βροχές και ενδεχόμενες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Δυτική χώρα, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το Β/Α Αιγαίο. Επίσης ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στον θερμαικό κόλπο. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Κεντρικό Ιόνιο, στα Δυτικά παράλια της χώρας, στα Βόρειο-Ανατολικά γενικότερα αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πιθανώς μόνο στις κορυφές των ορεινών της Βόρειας Ελλάδας. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και έτσι στα Β/Δ θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς, στα Βόρεια τους 19-20, στα Κεντρικά τους 23-24 (Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησος ...25-26 τοπικά) και στα Νότια τους 27-28.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο Ν/ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-6 Bf, ενω στο Αιγαίο απο ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-6 και τοπικά 7 Bf (ίσως και 8 bf στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Νότιο-Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη)

ΚΥΡΙΑΚΗ : Καλύτερες οι συνθήκες αφού αρχικά θα σημειωθούν βροχοπτώσεις με ενδεχόμενες καταιγίδες μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρός το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις κατά τόπους εντονότερες με πιθανές καταιγίδες στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και ίσως (μικρή πιθανότητα) στην Ανατολική Στερεά. Τα μεσάνυχτα τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα Δυτικά παράλια της χώρας αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και έτσι θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα Β/Δ, τους 23-24 στα Βόρεια, τους 25-26 στα Κεντρικά και τους 27-28 στα Νότια (τοπικά στην Κρήτη...29)
Οι άνεμοι θα πνέουν παντού απο ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 5-7 και τοπικά 8 Bf στα ανοιχτά.
Επιμέλεια :Καλλιάνος Ιωάννης ( johnkall )
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: