Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στην Αττική την Δευτέρα 26/3/2012

9adaeb2fd

Καλός θα είναι και αύριο ο καιρός στην Αττική με ηλιοφάνεια ,και λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα που θα πυκνώνουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγες αναπτύξεις πρόσκαιρα πυκνές στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας .

Νωρίς το πρωί θα κάνει σχετική ψύχρα ενώ από το αύριο το απόγευμα θα έχουμε ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και μέσα στην νύχτα θα φτάσουν και τα 5-6 μποφόρ. Στην αρχή της ημέρας θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 2-4 μποφόρ . Πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω του βορειοδυτικού.

Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 8-10οC στα υπερβόρεια πεδινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο όπου θα επικρατήσει θερμοκρασιακή αναστροφή λόγω της ξαστεριάς και της αυξημένης υγρασίας στα πιο πεδινά τμήματα σε σχέση με τα πιο ψηλά -ορεινότερα τμήματα που η θερμοκρασία θα είναι πιο υψηλή και θα επικρατεί λιγότερη υγρασία.(Σε αυτές τις περιοχές της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής δεν αποκλείεται να έχουμε και θερμοκρασίες 7-9οC νωρίς το πρωί ).

Το μεσμέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-22οC κατα μέσο όρο στα κεντρικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού ,αλλά από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ με την ενίσχυση των ανέμων η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα σηματοδοτήσει την αλλαγή του καιρού την Τρίτη.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: