Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Καιρός Αφρικής στην Αττική την Τετάρτη 4/4/2012

5351F09CBA2B391D42E51BF877DEFE18

Mουντός θα ξεκινήσει ο καιρός αύριο με νεφώσεις αρκετά πυκνές και μπόρες κατά διαστήματα και περιμετρικά του λεκανοπεδίου που θα είναι ασθενείς έως και μέτριας έντασης ενώ θα υπάρχουν σπασίματα του καιρού αλλά και οι μπόρες θα έχουν απότομη έναρξη και λήξη.

Ο άστατος καιρός θα συνεχίστεί μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μόνο η συννεφιά θα είναι πυκνή που ίσως δίνει κάποιες ψιχάλες,ωστόσο τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα μεγαλώσουν αλλά σε συνδυασμό με την μεταφορά σκόνης ,την θολούρα και την αυξημένη υγρασία από τις λασποβροχές θα είναι αρκετά αποπνυκτική και δυσάρεστη η ατμόσφαιρα.

Αργά το βράδυ και στην αλλαγή της ημέρας προς την Πέμπτη και πάλι πιθανώς να εκδηλωθούν κάποιες ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές λασποβροχές.

Οι άνεμοι θα πνεόυν νότιοι νοτιοανατολικοί 4-5 και πρόσκαιρα 6 μπόφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11-13οC στα υπερβόρεια και το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά βόρεια και δυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου τους 21-22οC ,αν το επιτρέψει ο ήλιος πιθανώς πρόσκαιρα και πιο ψηλά. Ανεβασμένες θερμοκρασίες και στις ορεινές βόρειες υπερβόρειες περιοχές της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής με το θερμόμετρο να φτάνει τους 19-20οC. Πιο δροσιά αλλά με αυξημένη υγρασία θα έχουν τα νότια προάστια λόγω θαλάσσιας αύρας οπότε και η θερμοκρασία θα είναι 2-3οC πιο χαμηλά .

Αξιόλογη μεταφορά σκόνης από την Αφρική αύριο και την Πέμπτη!

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: