Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές την Παρασκευή 18/1/2013



Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού στην δυτική ηπειρωτική χώρα όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα ενώ βροχή η χιονόνερο στα πεδινά . Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν σε Ήπειρο,δυτική και κεντρική Στερεά ,στην βορειοδυτική Θεσσαλία καθώς και στην Πελοπόννησο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα έχουμε κατά διαστήματα βροχές και χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας(Μακεδονίας-Θράκης) πιο ψηλά όμως σε σχέση με την δυτική χώρα.

Χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Φθιώτιδας-Φωκίδας-Βοιωτίας ενώ βροχές στα πεδινά τμήματα.

Επιπλέον χιονοπτώσεις στα ορεινά των νησιών του Ιονίου καθώς και στα βουνά της Κρήτης.

Αναλυτικότερα σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αύριο Παρασκευή 18/1/2013(από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά):



Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα και θα έχουμε και χιονοκαταιγίδες ενώ αρκετές περιοχές με πιο χαμηλό υψόμετρο στην δυτική Ελλάδα θα δουν χιονοχάλαζο,χιονόλυτο,στουπόχιονο και χαλάζι. Δείξτε προσοχή στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο της Ηπείρου ,βορειοδυτικής Θεσσαλίας-κεντρικής και δυτικής Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου.

Οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν μέχρι και λίγο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων ενώ πιθανώς να σημειωθεί και χιονόπτωση με την μορφή ισχυρού χιονοχάλαζου ή στουπόχιονου μέσα στην πόλη . Το κρίσιμο υψόμετρο για την Ήπειρο είναι κοντά στα 550-600 μέτρα ενώ και πιο χαμηλά πρόσκαιρα θα εμφανιστούν κάποιες χιονοπτώσεις που μέχρι και το βράδυ θα κατέβουν ακόμα πιο χαμηλά και φυσικά και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Όσον αφορά την δυτική Μακεδονία θα έχουμε και εκεί κάποια φαινόμενα με την μορφή χιονιού αλλά θα είναι πιο ασθενή και μέτριας έντασης σε σχέση με της υπόλοιπης δυτικής χώρας και πάνω από τα 700-800 μέτρα (πρόσκαιρα ίσως και 650-750 μέτρα).

Επιπλέον στην βορειοδυτική Θεσσαλία(Γαρδίκι,Περτούλι,Ελάτη) όσον αφορά το νομό Τρικάλων αλλά και στα ορεινά της Καρδίτσας σε Λίμνη Πλαστήρα και στα λοιπά ορεινά θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις και πάνω από τα 650-750 μέτρα.

Χιονοπτώσεις και στην Ευρυτανία-Αιτωλοακαρνανία ακόμα και πάνω από τα 700-800 μέτρα(πρόσκαιρα ίσως και λίγο πιο χαμηλά) .

Τέλος όσον αφορά την Πελοπόννησο θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες ολοένα και θα κατέβουν υψόμετρο μέχρι το βράδυ για να φτάσουν μέχρι τα 700-800 μέτρα.Πρόσκαιρα το βράδυ θα κατέβουν και στα 600-700 μέτρα σε Αρκαδία-Ηλεία ενώ σε Αχαία ακόμα και στα 500 μέτρα.

Αργά το βράδυ τα χιόνια θα κατέβουν λίγο ακόμα στις παραπάνω περιοχές.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: