Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη-Παρασκευή 4-5/4/2013


Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός το ερχόμενο διήμερο με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Ωστόσο δεν θα λείψουν και πάλι οι μπόρες στα ορεινά τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
Βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί αλλά θα γυρίσουν σε νοτιοανατολικούς και η θερμοκρασία μετά την μικρή πτώση θα ανέβει και πάλι...



Βαθμιαία βελτίωση του καιρού το επόμενο διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή σχεδόν σε όλη την χώρα ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες βροχές με την μορφή αστάθειας στα δυτικά και βόρεια αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως την Πέμπτη.
Πιο αναλυτικά:
Πέμπτη 4/4/2013:
Καλός θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα από τις πρωινές ώρες με λίγες νεφώσεις στα δυτικά ,ωστόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες.Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στην ημέρα.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα κυλίσει με ηλιοφάνεια πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μπόρες στην Ήπειρο μέχρι και τα ορεινά της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και δυτικής και κεντρικής Στερεάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί  στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί και αργότερα νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παρασκευή 5/4/2013:
Καλός θα είναι ο καιρός σε όλη την χώρα τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στην βόρεια Ελλάδα που πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες στα πιο ορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης.
Παρόμοια φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα και στα ορεινά της Ηπείρου-Θεσσαλία μέχρι την δυτική κεντρική και πιθανόν βορειοανατολική Στερεά.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Καλός θα είναι ο καιρός στην Αττική και την Θεσσαλονίκη το ερχόμενο διήμερο με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που στην Θεσσαλονίκη θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής και είναι πιθανόν να εκδηλωθεί κάποια μπόρα μικρής διάρκειας στα πιο ορεινά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-23 στην Αττική και τους 19-21 στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: