Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Άστατος καιρός - Ηλιοφάνεια + απογευματινές μπόρες - Πρόγνωση καιρού Αττικής 05/05/2014


Ο καιρός τη πρώτη Δευτέρα του Μαΐου θα θυμίσει ένα παλιό και γνώριμο ανοιξιάτικο (άστατο) ύφος που αρκετές φορές το συναντάμε σε αυτό το μήνα. Η μεσημεριανή ζέστη θα είναι η κινητήριος δύναμη ενεργοποίησης της θερμικής αστάθειας , εκείνης που θα δώσει μπόρες , ενδεχομένως και δυνατές τις μεσημεριανές / απογευματινές ώρες.
 
 
 
Αφού λοιπόν υποδεχτούμε τον υπέρλαμπρο ήλιο του Μαΐου στον Αττικό ουρανό από νωρίς το πρωί έως και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες , πολύ γρήγορα θα δώσει τη θέση του στις αυξημένες νεφώσεις του μεσημεριού. Στη συνέχεια οι πυκνές νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν στα δυτικά - βορειοδυτικά - βόρεια τμήματα του νομού , αλλά πιθανότατα και στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αθήνας , οι οποίες θα δώσουν βροχές και καταιγίδες (ίσως και πιθανότητα για χαλαζόπτωση) σε αρκετά σημεία των προαναφερθέντων περιοχών. Το απόγευμα και λίγο πριν τις βραδυνές ώρες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα και για μπόρα μέσα στο λεκανοπέδιο.
Πρόσκαιρα τα φαινόμενα μέσα στο βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και ο καιρός θα βελτιωθεί για λίγες ώρες
 
Εκ νέου επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το πρωί της Τρίτης με βροχές στα βόρεια του νομού , οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και θα γενικευτούν έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα τμήματα , συμπεριλαμβανομένου και του λεκανοπεδίου.
 
Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις , 2 έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι με την επικράτηση τους από νότιες διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 24 , ίσως και τους 25 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας , ενώ η ελάχιστη στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: