Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Καιρός-Σαββατοκύριακο 3-4/5/2014


Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με αρκετή συννεφιά ,λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας και αρκετές βροχές και πάλι σε μεγάλο κομμάτι της χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο κυρίως στα ανατολικά και νότια και λιγότερο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Σε μικρή πτώση από την Κυριακή και πάλι η θερμοκρασία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 3/5/2014:

Ο καιρός θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί γενικά καλός σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις που γρήγορα μέσα στο πρωί προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Προς το μεσημέρι θα αρχίσουν οι πρώτες ασθενείς βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο και την Μακεδονία ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Θεσσαλία και την δυτική&κεντρική Στερεά.Μέχρι το απόγευμα και το βράδυ θα αρχίσουν οι βροχές να επηρεάζουν την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά-Εύβοια.
Μέσα στο βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη και θα ενταθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Καλύτερος ο καιρός το Σάββατο στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με ηλιοφάνεια και νεφώσεις που θα πυκνώσουν μέσα στην ημέρα αρκετά και ίσως αφήσουν ψιχάλες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Κυριακή 4/5/2014:
Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ μέσα στην ημέρα μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και στην υπόλοιπη δυτική χώρα(δυτική Στερεά-δυτική Πελοπόννησο). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Θεσσαλία,την Μακεδονία και την Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός το πρωί θα είναι μουντός από το ύψος της ανατολικής Στερεάς μέχρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Νωρίς το πρωί θα έχουμε βροχές στην νοτιοανατολική Στερεά ,την ανατολική Πελοπόννησο ,τις Κυκλάδες μέχρι και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Μικρότερη η πιθανότητα για βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Γρήγορα μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.
Ο άστατος καιρός θα παραμείνει στα δυτικά κεντρικά και βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Αττική:
Ο καιρός το Σάββατο θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους οι οποίες θα πυκνώσουν αρκετά το απόγευμα.
Προς το βράδυ θα αρχίσουν οι πρώτες ψιχάλες-ασθενείς τοπικές βροχές που τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα θα ενταθούν.
Τα φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζουν πιο πολύ την βορειοδυτική Αττική .
Την Κυριακή νωρίς το πρωί ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με  συννεφιά που θα είναι πυκνή και θα δίνει βροχές .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει ,θα υπάρξει ηλιοφάνεια και αναπτύξεις στα γύρω ορεινά και είναι πιθανόν να υπάρξουν τοπικές μπόρες στα βόρεια βορειοανατολικά.
Θεσσαλονίκη:
Μουντός ο καιρός από τις πρωινές ώρες το Σάββατο με συννεφιά που θα είναι πυκνή κατά διαστήματα.
Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσουν οι πρώτες ψιχάλες η ασθενείς βροχές στα γύρω ορεινά . Προς το βράδυ ο καιρός θα κλείσει και θα σημειωθούν βροχές και στην πόλη οι οποίες πρόσκαιρα θα ενταθούν και ίσως εκδηλωθεί και καταιγίδα.
Την Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει πάλι με νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας νωρίς το πρωί.Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα καταστεί άστατος ο καιρός με νεφώσεις στα γύρω ορεινά που θα δώσουν μπόρες και πιθανόν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν και την Θεσσαλονίκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νότιοι νοτιοανατολικοί στα 2-3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ.

Δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελλάδα:
Σάββατο 3/5/2014:

Κυριακή 4/5/2014:

Δεν υπάρχουν σχόλια: