Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Εκτιμήσεις για χιλιάδες νεκρούς στην Αϊτή


Από την ισχυρότατη δόνηση των τουλάχιστον 7 Ρίχτερ
Εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκρούς εκτιμάται ότι άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους τουλάχιστον 7 Ρίχτερ που έπληξε την πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς.

Ο σεισμός διήρκεσε "πάνω από ένα λεπτό". Λίγη ώρα αργότερα αναφέρθηκαν τρεις μετασεισμοί, 5,9, 5,5 και 5,1 βαθμών, σύμφωνα με αξιωματούχους του γεωλογικού ινστιτούτου των ΗΠΑ.

Από την ισχυρότατη δόνηση κατέρρευσαν το προεδρικό μέγαρο, κυβερνητικά κτίρια, τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, ένα νοσοκομείο, ξενοδοχεία, γραφεία και καταστήματα.

Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ έχουν διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των θυμάτων, ούτε για το μέγεθος της καταστροφής.

Την παροχή στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ενώ άμεση βοήθεια 200.000 δολαρίων θα αποστείλει η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης.

Τη συμπαράστασή του στον λαό της Αϊτής εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι "οι σκέψεις του και οι προσευχές του" συνοδεύουν τους κατοίκους της Αϊτής που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό και υποσχέθηκε να τους βοηθήσει εάν χρειαστεί.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να βοηθήσουμε τον πληθυσμό της Αϊτής", αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωση του.
Πηγή:http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: