Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ισχυρές χιονοπτώσεις στο Πήλιο


Από νωρίς χθες το βράδυ ξεκίνησε να χιονίζει στα Χάνια με τη θερμοκρασία στις 8 το βράδυ να δείχνει τρεις βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Τα φαινόμενα αναμένεται από σήμερα και κυρίως αύριο να ενταθούν με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα κατέβουν μέχρι και τα 200 μέτρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις το τοπίο θα είναι άσπρο από το Κατηχώρι και πάνω. Την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει ύφεση των φαινομένων που θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια οι μετεωρολόγοι περιμένουν νέες χιονοπτώσεις οι οποίες όμως δεν θα έχουν την ίδια ένταση με τις σημερινές και τις αυριανές.
Να σημειωθεί ότι χθες από νωρίς τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας έριξαν αλάτι στα Χάνια, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές και προβλέπονταν ισχυρός παγετός αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί. Παράλληλα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα και αύριο χιονόνερο και μέσα στο Βόλο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για να δούμε και κάποιες νιφάδες στο κέντρο της πόλης.
Σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν από την επερχόμενη κακοκαιρία. Για τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων, πραγματοποιήθηκε, χθες, σύσκεψη στο γραφείο της Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Καλλιόπης Γερακούδη, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγος κ. Γ. Καμαρινόπουλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος κ. Θ. Μπέης, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Μέγας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δ. Τσιόφας και ο Διευθυντής ΔΕΣΕ της Περιφέρειας κ. Γ. Σγουραλής. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός και επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Πηγή:http://magnitis.blogspot.com/2010/01/blog-post_126.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: