Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων ισχύει απο 18:00-15/12/10 εώς 06:00-17/12/10



Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται απο αύριο Τετάρτη το απόγευμα στην χώρα μας με κύριο χαρακτηριστικό,τις ισχυρές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας,σε πεδινές της Βόρειας καθώς και σε περιοχές της Φθοιώτιδας,Β.Ευβοίας,Ν.Θεσσαλίας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.Ισχυρές βροχές κυρίως μεγάλης διάρκειας στα ανατολικά και νότια και τις καταιγίδες σε θαλάσσιες περιοχές της νότιας και ανατολικής χώρας,καθώς και στην Νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

(18:00 εώς 23:59) Tετάρτη 15/12/10

Βαθμιαία τις πρώτες βραδυνές της ημέρας σημαντική επιδείνωση απο τα ΝΔκά,με ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αν&Νότια Πελοπόννησο,Κύθηρα,Μυρτώο,Δυτ.Κυκλάδες,Σαρωνικό και στην συνέχεια Ανατ.Στερεά,Ευβοια,Δυτ.Κρητικό Πέλαγος,ΑκροΒΔκή Κρήτη.Ξέσπασμα ισχυρών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Πελοποννησου,και της Κεντρικής Στερεάς,Στα βορειότερα απο 700m,και στην νότια Πελοπόννησο απο 1500m.Καταιγίδες προς τα μεσάνυχτα θάλασσα κυθήρων-Κυκλάδες.

(0:00 εώς 11:00) Πέμπτη 16/12/10

Ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως μεγάλης διάρκειας, σε Ανατ.Στερεά,Ευβοια,Ανατ&Νότ.Πελοπόννησο,Κυκλάδες,Δυτ.Κρητικό,Θάλασσα Κυθήρων,Μυρτώο,Σαρωνικό,στην Συνέχεια Σποράδες και κεντρικό και,ΒΑ.Αιγαίο,καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες νησιώτικες περιοχές,καθώς και Νότ.Πελοπόννησο,κυρίως Μεσσηνία.

Ισχυρές Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδος,και βαθμιαία τις πρώτες πρωϊνές ώρες και σε πεδινές περιοχές της Δυτ.&Νότιας Θεσσαλίας,Φθοιώτιδας,Β.Ευβοια(Εδώ όχι σε παραθαλάσσιες περιοχές,όμως σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως στην ΒΔκή Εύβοια(200-300m))..Kαι στην συνέχεια σε Δυτ.&Νότια Μακεδονία.

(11:00 εώς 18:00) Πέμπτη 16/12/10

Ισχυρές Χιονοπτώσεις στην Δυτ.&Νότια Μακεδονία,Δυτ.Θεσσαλία,Ανατ.Ήπειρο,κεντρικό,ορεινό Ηπειρωτικό κορμό,βαθμιαία και στην Ανατ.Μακεδονία Θράκη.Oι χιονοπτώσεις της Ανατ.Στερεάς και της Ευβοίας ,νότιας Θεσσαλίας μέστο μεσημέρι θα εξασθενήσουν,κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Νότια Πελοπόννησο,Κρήτη,Ανατ.Κυκλάδες,και το μεσημέρι στα νησιά του Ανατ.Αιγαίου.Καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές .Τα φαινόμενα,σε Ανατ.Στερεά&Ανατ.Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν μέσα στο μεσημέρι.

(18:00 εώς 0:00) Πέμπτη 16/12/10

Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Κεντρική &Ανατ.Μακεδονία,Δυτ.Θεσσαλία,Ορεινά κεντρικής Στερεάς,Βόρειας Πελοποννήσου.Προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην βόρεια Ελλάδα,αντιθέτως προς τα μεσάνυχτα θα ενισχυθούν στα κεντρικά τμήματα και την Βόρεια Πελοπόννησο,οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε χαμηλά υψόμετρα σε αυτά τα ορεινά βαθμιαία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κρητικό Πέλαγος Δωδεκάνησσα.

(0:00 εώς 09:00) Παρασκεύη 17/12/10

Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βορεία Πελοπονήσσου και Δυτ.Στερεάς,πρόσκαιρα στην αρχή προς τα μεσάνυχτα και στην Ήπειρο.Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να κατέβουν αρκετά χαμηλά στην ΒΔκή Πελοπόννησο και την Δυτ.Στερεά υπολογίζεται γύρω στα 200-300m ,το χιόνι θα πολιορκήσει περιοχές που σπάνια βλέπουν χιόνι,όπως το Αγρίνιο και Πάτρα,Αίγιο.Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές αναμένονται και σε χαμηλά υψόμετρα σε Μεσσηνία και Ηλεία.

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας (Teometeo)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: