Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Αττικής, Σαββατοκύριακο 23 και 24/11/2013-Τάση καιρού για την επόμενη εβδομάδα

Μετά την «αστοχία» να προβλέψουμε* ότι η ένταση της διαταραχής στην Αττική, την Παρασκευή τα ξημερώματα ,θα είναι πολύ μικρότερη του αναμενομένου ανασκουμπωνόμαστε και προχωράμε…
Έχω αρκετές φορές τονίσει άλλωστε πως ευτυχώς (ή δυστυχώς…), μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο καιρός είναι ένα κομμάτι της φύσης που δεν μπορούμε να το προβλέψουμε πλήρως ακόμα και λίγες ώρες πριν.
Ας δούμε όμως τι αναμένουμε στην Αττική το Σαββατοκύριακο.
Σάββατο 23/11/2013
clouds-N
Γενικά καλός καιρός , με εναλλαγές ήλιου και συννεφιάς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 βαθμούς (στα πιο βόρεια) έως 21.
Οι άνεμοι στον Αργοσαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα είναι Νότιοι, μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Κυριακή 24/11/2013
rain Athens copy
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με συννεφιά , βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα φαίνεται να ξεκινούν από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες και μετά, και να συνεχιστούν με αυξομειούμενη ένταση και την υπόλοιπη μέρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση , ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι-ισχυροί έως πολύ ισχυροί, 5-7 μποφόρ στη θάλασσα του Σαρωνικού και του Νότιου Ευβοϊκού.
Τώρα για την επόμενη εβδομάδα αυτό που φαίνεται είναι μια σταδιακή και συνεχής πτώση της θερμοκρασίας, από την Τρίτη και μετά .
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι δεν έχετε στρώσει κάντε το και καλό είναι να οργανωθείτε στο θέμα της θέρμανσης , όπως μπορεί ο καθένας…
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!
*Χάριν του λόγου χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Για να μην παρεξηγηθώ,σαφώς μιλάω για μένα και για τις τοποθετήσεις μου στη συγκεκριμένη κακοκαιρία.
Επιμέλεια Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Δεν υπάρχουν σχόλια: