Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Εκ νέου επιδείνωση / Πρόγνωση καιρού Αττικής - Κυριακή 24/11/13



Ένα μωσαϊκό δευτερευόντων βαρομετρικών χαμηλών που θα δημιουργηθεί στην Κεντρική Μεσόγειο θάλασσα θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας. Η πρωτογενής ύφεση θα χωροθετείται στην Τυρρηνική θάλασσα και η οποία στροβιλιζόμενη θα παράξει μετωπικές επιφάνειες. Μια αργή κι κάπως "αναποφάσιστη" κίνησή της προς τα ανατολικά θα συμπαρασύρει και τα προαναφερθέντα μέτωπα ανατολικότερα με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα μας.
Λαμβάνοντας υπόψιν το εντυπωσιακό ευμετάβλητο των παρεχόμενων προγνωστικών δεδομένων, θα δώσουμε μία πρώτη εικόνα για τα αυριανά μελλούμενα στο Νομό Αττικής.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ  /  ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11/13
Αρχικώς, ένεκα μιας διαταραχής εκ δυσμάς, μάλλον ασθενούς θερμού μετώπου, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσει σημαντικά άστατο σκηνικό. Αυξημένες στρωματονεφώσεις που θα "προσφέρουν απλόχερα" βροχοπτώσεις με απότομη έναρξη κι λήξη λόγω  της μανιώδους ταχύτητας του γαρμπή στα ανώτερα στρώματα. Φαινόμενα καταιγίδας θα παρατηρηθούν στα νοτιότερα τμήματα. Την ταχεία καιρική βελτίωση εντός του πρωινού, θα τη διαδεχθεί εκ νέου επιδείνωση, με κατά πάσα πιθανότητα βροχοπτώσεις γενικευμένου χαρακτήρα, κι με έναν νοτιά αυξανόμενης εντάσεως. Βαθμιαία το κύμα αυτό θα κινηθεί σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη και τα φαινόμενα στην Αττική θα υποχωρήσουν. Εως ότου βαδίσουμε  προς το σούρουπο, οπότε κι αναμένουμε ψυχρό μέτωπο να "σαρώσει" το Νομό, συνοδευόμενο από ασθενείς καταιγίδες. Ταχέως εντός της νύχτας ο καιρός θα βελτιωθεί.
H θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-19 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πλέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση τις νυχτερινές ώρες και στροφή των σε δυτικούς.
10239136
(Το ψυχρό μέτωπο που θα περάσει πάνω από τη χώρα μας τις νυχτερινές ώρες / 24/11/13)
2013112306 024.medi1.04
(Τις πρωινές ώρες, υψηλές ραγδαιότητες θα επηρεάσουν τα Ιόνια νησιά)
(Το βαρομετρικό χαμηλό της Κεντρικής Μεσογείου και τα μέτωπα που παράγει περιφερειακά του)
image
(Δορυφορική θέαση της Ευρώπης / 23/11/13)
Να περνάτε όμορφα !
Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτριος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: