Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Δεκάδες νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ασία


Για εννέα νεκρούς και εννέα αγνοούμενους από τις βροχές-προάγγελους του τυφώνα Ετάου κάνουν λόγο οι Αρχές της Ιαπωνίας, την ώρα που τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Κινέζοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εν αναμονή ενός άλλου τυφώνα.

Ο τυφώνας Ετάου, που σημαίνει «βροχερό σύννεφο» στη γλώσσα των νήσων Παλάου, απείχε στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) 370χλμ από τις ιαπωνικές ακτές της νήσου Σικόκου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει την περιοχή του Τόκιο την Τρίτη.

Στην Ινδία τουλάχιστον 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης, λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων. Τα φαινόμενα έπληξαν τρία χωριά στο κρατίδιο Ουταρακχάντ.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους σε δύο επαρχίες της νοτιοανατολικής Κίνας εν όψει της άφιξης του τυφώνα Μορακότ, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει θύματα, καταστροφές και τις χειρότερες πλημμύρες σε διάστημα μισού αιώνα στην Ταϊβάν.

Για προληπτικούς λόγους οι κινεζικές Αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση 470.000 ατόμων από την επαρχία Ζιγιάνγκ και 480.000 ατόμων από την επαρχία Φουζιάν.

Στην Ταϊβάν οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα έφτασαν τους 12, ενώ 52 άνθρωποι αγνοούνται.

Newsroom ΔΟΛ Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: