Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Σαρωτικό πέρασμα τυφώνα από την Ταϊβάν



Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τέσσερις αγνοούνται στην Ταϊβάν μετά το πέρασμα του τυφώνα Μορακότ από τη νήσο, με ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, δήλωσαν διασώστες Σάββατο.

Μια γυναίκα στη νότια περιοχή Καοσιούνγκ σκοτώθηκε πέφτοντας σε τάφρο όταν οι ισχυροί άνεμοι εξέτρεψαν την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε της πορείας της, ενώ τέσσερις ψαράδες αγνοούνται, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία συντονίζει τις σωστικές προσπάθειες.

Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αν και ουδείς εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία. Ο τυφώνας Μορακότ έφθασε στο έδαφος της Ταϊβάν τα μεσάνυκτα, με ανέμους που ταρακούνησαν ψηλά κτίρια, ανέτρεψαν αυτοκίνητα, ξερίζωσαν δέντρα και ταμπέλες οδικής σήμανσης σε πολλές περιοχές.

Τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε τη στιγμή που μια μεταλλική οροφή πρωτοβάθμιου σχολείου αποκολλήθηκε εξ αιτίας του αέρα στην κομητεία Τσάνγκουα. Έως το πρωί του Σαββάτου ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σε πάνω από 100 περιοχές.

Πάνω από 400 εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πάρα πολλές δραστηριότητες αναβλήθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν, ο τυφώνας εξασθενίζει κι αναμένεται να πλήξει την Κίνα αργότερα σήμερα Σάββατο.
Πηγή:AΠΕ www.ANT1ONLine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: