Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Λίμνη Πλαστήρα: κατολισθήσεις και υπερχείλιση φράγματος λόγω βροχοπτώσεων


Μεγάλης έκτασης κατολισθητικά φαινόμενα προκάλεσαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα οι παρατεταμένες και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γώγουλος, ζημιές δημιουργήθηκαν σε ασφαλτοστρωμένες οδικές συνδέσεις, σε τμήματα δικτύου ύδρευσης των οικισμών, αγροτικής και δασικής οδοποιίας (Τ.Κ. Πεζούλας, Μορφοβουνίου, Νεοχωρίου, Καρβασαρά, Κρυονερίου, Καρίτσας, Λαμπερού).

Ιδιαίτερη επικινδυνότητα σημειώθηκε στην κοινότητα Πεζούλας, όπου μεγάλη κατολίσθηση κατέστρεψε το δρόμο προς το Ιατρείο (το οποίο μεταφέρθηκε προσωρινά στο κοινοτικό κατάστημα) και απέκλεισε την πρόσβαση αρκετών κατοίκων προς τις οικίες τους. Η ίδια κατολίσθηση κατάστρεψε και τμήμα του δικτύου ύδρευσης για το οποίο δόθηκε προσωρινή λύση.

Η δημοτική αρχή στη Λίμνη Πλαστήρα, γνωστοποίησε εγγράφως το γεγονός τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα ξεχείλισε λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3.000 στρέμματα με σιτηρά να έχουν πλημμυρίσει σε περιοχές γύρω από τη λίμνη.
Πηγή:http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: