Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή θεωρούνται αγνοούμενοι


Τραγικός απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Κίνα

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο ή θεωρούνται αγνοούμενοι αυτή την εβδομάδα στην Κίνα εξαιτίας των ισχυρών βροχών που πέφτουν από την Κυριακή σε όλη τη χώρα και έχουν προκαλέσει πλημμύρες που πιστεύεται πως είναι οι χειρότερες των τελευταίων 50 ετών, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, κατολισθήσεις και πλημμύρες στην επαρχία Σετσουάν (νοτιοδυτική Κίνα), η οποία επλήγη σοβαρά, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 56 ανθρώπους ενώ 178 άνθρωποι παραμένουν εξαφανισμένοι στην περιοχή, σύμφωνα με έναν επικαιροποιημένο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποθέσεων των Πολιτών.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι της επαρχίας Σετσουάν έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, πρόσθεσε το υπουργείο, ενώ περισσότερες από 20.000 κατοικίες καταστράφηκαν. Οι επαρχιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι σχεδόν 240.000 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεκατρία άλλα πρόσωπα έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα θεωρούνται αγνοούμενα από την Κυριακή στη Γιαν'αν (βόρεια) όπου οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι επίσημοι απολογισμοί κάνουν επίσης αναφορές σε θανάτους σε άλλες περιοχές της χώρας, από τις κεντρικές επαρχίες Χενάν και Χουμπέι ως την επαρχία Νινγκσιά (βόρεια).

Η Κίνα προετοιμάζεται σήμερα για την έλευση του τυφώνα Σούλικ ο οποίος αναμένεται να πλήξει μέσα στις προσεχείς ώρες την Ταϊβάν και πιθανολογείται ότι μετά θα συνεχίσει την πορεία του προς τις ακτές της ηπειρωτικής Κίνας.

Η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας για την άνοδο της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Γιανγκτσέ καθώς πλησιάζει ο τυφώνας, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: