Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Σ/Κ 06-07/07/2013

 kataigida-anaptykseis

Νεφώσεις με μπόρες και τοπικές καταιγίδες το Σάββατο στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ήπειρο και την κεντρική Στερεά θα είναι έντονα. Τοπική αστάθεια την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Πιο αναλυτικά:
 
Σάββατο 06-07-2013Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες νωρίς το πρωί στο βόρειο Αιγαίο (κυρίως στην Λήμνο). Τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς. Αίθριος αρχικά καιρός στην υπόλοιπη χώρα με αναπτύξεις αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της δυτικής Κρήτης όπου θα σημειωθούν παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία θα είναι έντονα. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ ασθενείς έως μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα στην Ήπειρο και τα ηπειρωτικά τμήματα της Θεσσαλίας (τοπικά έως τους 35 βαθμούς Κελσίου) και στην δυτική Στερεά (τοπικά έως τους 36 βαθμούς Κελσίου). 
 
Αττική: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης το μεσημέρι. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο θα είναι 1 βαθμό υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών νωρίς το πρωί. Βελτίωση στην συνέχεια ενώ αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 07-07-2013: Τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα ορεινά τμήματα του βόρειου Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα με νεφώσεις αστάθειας τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας όπου θα σημειωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ παροδική μπόρα ενδέχεται να σημειωθεί και στο βόρειο Ιόνιο. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας (τοπικά έως τους 35 βαθμούς Κελσίου) καθώς και στην δυτική Στερεά (τοπικά έως τους 37 βαθμούς). 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στην ανατολική Αττική και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς τα ξημερώματα. Αίθριος καιρός το υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:
 
Η επόμενη βδομάδα (08 έως 14 Ιουλίου) ξεκινάει με καλοκαιρία και γενικευμένες θερμοκρασίας των 35 βαθμών Κελσίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων στα μέσα της βδομάδας και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας η οποία τοπικά θα αγγίξει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.
 
Επιμέλεια: Δημήτρης Καμπόλης (Kabman)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: