Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Πρόγνωση καιρού Αττικής 25/07/2013


 
Ζέστη... όχι σε σημείο καύσωνα ..αλλά σε ανεκτά για την εποχή επίπεδα θα έχουμε από σήμερα (ήδη έκανε αισθητή την παρουσία της χθες , ύστερα από το σύντομο δροσερό διάλειμμα των προηγούμενων ημερών) και το θερμόμετρο θα παραμείνει σε καλοκαιρινή διάθεση για τις επόμενες 3-4 ημέρες.
 
Όπως και τη προηγούμενη χρονιά , έτσι και φέτος ο Ιούλιος θα κλείσει με μηδέν χιλιοστά βροχόπτωσης για το λεκανοπέδιο της Αττικής , γεγονός που επιβεβαιώνει στατιστικά τον πιο ξηρό μήνα όλου του χρόνου. Υπενθυμίζουμε ότι το υετικό ιστορικό από τον μετεωρολογικό σταθμό του Θησείου για τον μήνα Ιούλιο , κατατάσσει τον μήνα αυτόν ως τον μήνα με τις λιγότερες βροχοπτώσεις , ενώ από τη χρονιά λειτουργίας αυτού του σταθμού (από το 1899 έως και σήμερα) , έχουν υπάρξει 50 έτη (μαζί με τον φετινό όπως φαίνεται να προκύπτει) χωρίς βροχή για τον Ιούλιο στο κέντρο της Αθήνας.
 
 
Για τον καιρό της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2013 , δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια διότι η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί και το καλοκαιρινό μοτίβο θα δώσει ξανά και ξανά το παρόν και για τις επόμενες ημέρες.
Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις , ενώ στα δυτικά / νοτιοδυτικά υπάρχει πιθανότητα να επικρατήσει θαλάσσια αύρα τις μεσημεριανές / απογευματινές ώρες.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο , με την μέγιστη στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 35 , ίσως και τους 36 βαθμούς Κελσίου , ενώ πιο δροσερά θα είναι τα πράγματα στα παραθαλάσσια τμήματα με την μέγιστη να φτάνει τους 32 με 33 βαθμούς. Άνοδος προβλέπεται και στις ελάχιστες τιμές της ημέρας με το θερμόμετρο να πέφτει στους 26 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο , και στα υπόλοιπα από 22 έως 25.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: