Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Σαββατοκύριακο 10-11/8/2013


Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βορειοδυτικής χώρας ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από αργά το απόγευμα του Σάββατο από το βόρειο Ιόνιο και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις .
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ καθώς και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Κυριακής.
Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 10/8/2013:
Ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα στο μεγαλύτερο τμήματα της χώρας τις πρωινές ώρες ενώ λίγες νεφώσεις θα έχει μόνο η δυτική Ελλάδα.
Από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα χαλάσει με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία –βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο.
Μέχρι το βράδυ ίσως κάποιες από αυτές τις βροχές επεκταθούν και στην βορειοανατολική Στερεά αλλά και την κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και θα ενισχυθούν κυρίως από τις απογευματινές ώρες και πρώτα από το βόρειο Ιόνιο (πιθανότητα και για 8 μποφόρ κυρίως προς την Κέρκυρα).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πρώτα από τα βορειοδυτικά.
Δείτε στο παρακάτω χάρτη σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν μπόρες:
Κυριακή 11/8/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Θεσσαλία-Ήπειρο-δυτική και κεντρική Στερεά αλλά και την δυτική Μακεδονία.
Παρόμοια φαινόμενα και στα ορεινά της κεντρικής-δυτικής Πελοποννήσου.
Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια λίγες νεφώσεις και ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη ανατολική και νοτιοανατολική χώρα.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αττική με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές κυρίως το Σάββατο το απόγευμα ενώ και στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις που από το μεσημέρι -απόγευμα του Σαββάτου θα πυκνώσουν και ίσως αφήσουν μπόρες στα γύρω ορεινά και στα δυτικά τμήματα του νομού μέχρι το βράδυ.
Καλός ο καιρός την Κυριακή με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στην Αττική ενώ στην Θεσσαλονίκη θα πνέει ένας νότιος νοτιοανατολικός στον Θερμαϊκό στα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 30-32οC στην Θεσσαλονίκη και τους 33-34οC στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: