Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μελτεμιού...συνέχεια - Πρόγνωση καιρού Αττικής 2-4/08/2013


paralia-alepochori-iliovasilema
ηλιοβασίλεμα στη παραλία Αλεποχωρίου - Αττικής
 
Δροσιές!!!! Ας είναι καλά το ευλογημένο καλοκαιρινό μελτέμι που διατηρεί με τη δροσιά και την ένταση του τη θερμοκρασία στην Αττική σε πολύ καλά επίπεδα ,τη στιγμή που βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού.
Τις προηγούμενες ημέρες η χώρα μας επηρεάστηκε από μια σύντομη θερμή εισβολή που δεν κράτησε παραπάνω από δύο ημέρες , φτάνοντας το θερμόμετρο λίγο πάνω από τους 38 βαθμούς κελσίου στη πρωτεύουσα. Η ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων που ξεκίνησε ξανά από σήμερα θα διατηρήσει σε καλά επίπεδα τη θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Οι καιρικές συνθήκες για τη Παρασκευή , αλλά και το Σαββατοκύριακο θα προσφέρονται για μια ακόμα φορά για μια βόλτα στη παραλία.
 
Για τη Παρασκευή 2 Αυγούστου ο καιρός στην Αττική θα είναι ηλιόλουστος, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται αργά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ (κυρίως τις μεσημεριανές ώρες) , ενώ πιο ενισχυμένοι θα είναι στα ανατολικά και βόρεια του νομού με την ένταση τους να φτάνουν και τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε καλά επίπεδα , με την μέγιστη στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 33 , κοντά τους 34 βαθμούς κελσίου. Πιο δροσερά θα είναι στα βόρεια και ανατολικά του νομού με τη μέγιστη να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Το Σαββατοκύριακο παρόμοιος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως 6μποφόρ.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα ανέλθει στους 34 βαθμούς κελσίου , ενώ τη Κυριακή θα αυξηθεί κατά 1 με 2 βαθμούς και αναμένουμε τη μέγιστη να αγγίξει τους 35 , ίσως και τους 36 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι από 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Καλό μήνα σε όλους και καλές διακοπές στους αδειούχους του Αυγούστου.
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: