Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Είκοσι ένας νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ


Μεγάλες καταστροφές - Δείτε τις φωτογραφίες

Δεύτερη ημέρα με σφοδρές καταιγίδες στις ΗΠΑ με συνολικά 21 νεκρούς ενώ ανεμοστρόβιλος πέρασε από την πόλη Tupelo του Μισισίπι καταστρέφοντας σπίτια και καταστήματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες και εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Tupelo, μία πόλη περίπου 35.000 κατοίκων και γενέτειρα του Elvis Presley. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ήταν χωρίς ρεύμα ενώ το βράδυ οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Οι περισσότεροι από τους θανάτους καταγράφηκαν την Κυριακή όταν ανεμοστρόβιλοι σήκωσαν αυτοκίνητα στον αέρα στο Αρκάνσας και άλλες πολιτείες. 

Ο ανεμοστρόβιλος στο Tupelo προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε εκατοντάδες κτήρια, γκρέμισε πυλώνες υψηλής τάσης και δέντρα. 

«Ήταν πολύ άσχημη κατάσταση, προσπαθούσαμε να βγάλουμε κόσμο μέσα από τα σπίτια», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Bart Aguirre ενώ οι αστυνομικοί έμπαιναν από σπίτι σε σπίτι.

Ορισμένες συνοικίες αποκλείστηκαν όσο τα συνεργεία διάσωσης έλεγχαν γραμμές ηλεκτρισμού και διαρροές φυσικού αερίου. 

«Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση», τόνισε ο δήμαρχος του Τupelo Jason Shelton. «Συστήνουμε στους πολίτες να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να παρακολουθούν τον καιρό». 

Οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να διαλύονται βρήκαν στέγη σε καταφύγιο σε κλειστό στάδιο. 

Δείτε τις φωτογραφίες




















ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: