Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σε κλοιό ισχυρών βροχών και καταιγίδων η Αττική - Πρόγνωση καιρού Πέμπτης 26/02/2015


Πρόγνωση Αττικής - Πέμπτη 25/02/2015
 
Σε κλοιό αστάθειας, ισχυρών βροχών και καταιγίδων εισέρχεται η Αττική, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό, του οποίου το ψυχρό μέτωπο επηρέασε τη χώρα μας μέσα στην Τετάρτη, αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα μέσα στην αυριανή ημέρα, αλλά κυρίως την Παρασκευή. 
 
Από την ανάλυση του ακόλουθου διαγράμματος του παγκοσμίου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, θα προκύψει η αναλυτική πρόγνωσή μας για την αυριανή ημέρα.
 
diagramma-athens-eksigisi
 
 
Εκτιμούμε λοιπόν την εξέλιξη του καιρού για την Αττική, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, ως εξής: 
 
Η ημέρα στην Αττική θα ξεκινήσει με ολική απουσία νεφώσεων , με το κυρίαρχο στοιχείο της ηλιοφάνειας. Γρήγορα, νεφώσεις αστάθειας θα αρχίσουν σχηματίζονται στους ορεινούς όγκους, κυρίως της δυτικής και βόρειας Αττικής, και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις θα επεκταθούν σε όλους τους ορεινούς όγκους. Ήδη από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν στη δυτική ορεινή Αττική και γύρω από την Πάρνηθα, με σταδιακά επέκταση προς την Πεντέλη, τον Υμηττό και τις γύρω περιοχές. Δεν αποκλείεται και η εκδήλωση όμβρου στην νοτιοανατολική Αττική. Τοπικά, οι όμβροι θα είναι ισχυροί, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες. Προς το απόγευμα, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να εστιάζονται στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα, με τοπικές νεφώσεις ορογραφικού χαρακτήρα στα υπόλοιπα τμήματα. Αργά το βράδυ, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου, κυρίως πάνω από τους ορεινούς όγκους, ως σημάδι της επιδείνωσης του καιρού μέσα στην Παρασκευή και τα φαινόμενα θα αποκτήσουν τάση γενίκευσης, απασχολώντας τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, καθώς και περιοχές του Λεκανοπεδίου πλησίον των ορεινών όγκων (κυρίως του Υμηττού). Μέσα σατην ημέρα, τοπικοί όμβροι με πιθανά ηλεκτρικά θα σημειωθούν και στην Αίγινα, προερχόμενοι από τα ορεινά τμήματα της Αργολίδας, ενώ η Σαλαμίνα αναμένεται να επηρεαστεί από τις νεφώσεις της δυτικής Αττικής, κυρίως στα βόρεια τμηματά της. 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση στα 3-4bf, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με ενίσχυση στα 4-5bf.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15οC στα δυτικά και βόρεια τμήματα, στην ανατολική Αττική από 8-16οC και στο Λεκανοπέδιο, από 9-16, τοπικά και 17οC.

Λίγα λόγια για την Παρασκευή: Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα του νομού. Θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη εκτίμηση για τον καιρό της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας και...βροχερής Παρασκευής, στο Meteoclub.gr! 
 
Mε εκτίμηση: Μιχαήλ Καρδαμάκης (michail)

Δεν υπάρχουν σχόλια: