Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Τετάρτη 18/1/2012


Παγωνιά και κρύο στα ηπειρωτικά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού , την Τετάρτη.

Τα κατάλοιπα του πολικού κύματος θερμοκρασιών που πέρασε από τη χώρα μας φαίνεται ότι θα διατηρηθούν μέχρι το πρωινό της Πέμπτης. Από εκεί και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει ,καθώς νοτιάδες θα κάνουν την παρουσία τους συνοδευόμενοι από βροχές μες στο Σαββατοκύριακο.

Έτσι λοιπόν για την Τετάρτη θα έχουμε παγετό το πρωί σε πολλές περιοχές των ηπειρωτικών , ακόμα και σε αυτές με χαμηλό σχετικά υψόμετρο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Πελοπόννησο , στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, όπου και είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές.

Τοπικές ομίχλες θα δημιουργηθούν τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε έναν λαμπρό ήλιο, που θα τον περιμένουμε πώς και πώς να ανατείλει για να μας ζεστάνει από την πρωινή παγωνιά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -17 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά από -11 έως 10 βαθμούς και στα νότια από 2 έως 11 με 12 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και στα δύο πελάγη , με το Αιγαίο να κυμαίνονται από 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα κυμανθούν από 3 έως 5 μποφόρ.


Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: