Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Ρουμανία


Διεκόπη η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους

Τα τρία μέτρα φτάνει το χιόνι σε αρκετές περιοχές της Ρουμανίας που πλήττονται από σφοδρές χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα να παραλύσουν, μερικώς, οι μεταφορές.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε το πρωί στους αυτοκινητόδρομους A1 Βουκουρέστι - Πιτέτστι, 12 Βουκουρέστι - Λελίου και σε 18 οδικούς άξονες, αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Τα δρομολόγια των τρένων από το κέντρο του Βουκουρεστίου έως το αεροδρόμιο χθες ακυρώθηκαν, καθώς συνεργεία καθαρισμού έπρεπε να απομακρύνουν το χιόνι από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Δέκα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, όταν ξεριζώθηκε ολόκληρη σειρά από δένδρα και έπεσε πάνω τους.

Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν τεθεί από χθες 17 επαρχίες στο ανατολικό και το νοτιανατολικό τμήμα της χώρας -όπου πνέουν άνεμοι που ξεπερνούν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα- μετά την προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοθύελλες

Η κυκλοφορία από την Ελλάδα και την Τουρκία μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας έχει διακοπεί. Και στη Βουλγαρία επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ως την Παρασκευή. Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία είναι οι περιφέρειες Ρούσε και Ράζγκραντ, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: