Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Χάος στα Χανιά από τη σφοδρή κακοκαιρία


Πολλοί κίνδυνοι έχουν προκληθεί από τις καιρικές συνθήκες


Προβλήματα, ακόμα και στην άγρια φύση των Χανίων δημιούργησε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νομό. Χαρακτηριστικό της έντασης των φαινόμενων είναι ότι στην έξοδο του χωριού Περβόλια και στο δρόμο προς το φαράγγι του Θερίσου, έχει αποκολληθεί και ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα ένας πολύ μεγάλος βράχος που αποτελεί απειλή για όσους περνούν από το σημείο.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους η περιφερειακή ενότητα Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προτρέπει τους οδηγούς να αποφεύγουν το συγκεκριμένο δρόμο και να επιλέγουν προς Θερίσο τις εναλλακτικές διαδρομές από Ζούρβα και Παναγιά. Ο δρόμος δεν είναι κλειστός, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ωστόσο ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Προς το παρόν και όσο διαρκεί η κακοκαιρία, παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, όπως επεσήμανε ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης.

Στα ορεινά των Χανίων, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω του παγετού κυρίως και τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Mια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τους δασκάλους στο τριθέσιο δημοτικό σχολείο στην ορεινή περιοχή Σφακοπηγαδίου। Όπως έκανε γνωστό ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Ποντικάκης, άγνωστοι και εν μέσω κακοκαιρίας, πήραν από τη δεξαμενή του σχολείου 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Τα μέλη της σχολικής επιτροπής προμηθεύτηκαν άμεσα νέες ποσότητες ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: