Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών


Σε Τσεχία, Αυστρία, Γερμανία και Πολωνία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η Τσεχία, η Αυστρία, η Γερμανία και η Πολωνία, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, σοβαρές ζημιές, ακόμα και θανάτους.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Τσεχία, όπου μέχρι στιγμής οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα στα συντρίμμια των σπιτιών που καταστράφηκαν από τις καταιγίδες.

Στην Αυστρία, η στάθμη των υδάτων σταθεροποιήθηκε, αλλά υπάρχουν προειδοποιήσεις για νέες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις ανατολικές επαρχίες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και περιοχές της Ουγγαρίας, αφού η στάθμη παραπόταμου του Δούναβη έφθασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών.

Στην Πολωνία, μετά από τις πλημμύρες της Τετάρτης η κατάσταση σταθεροποιήθηκε, αλλά σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται αρκετές περιοχές στο νότο. Η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Τσεχίας, Αυστρίας και Πολωνίας διακόπηκε.

Μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων τριών ημερών ανέβηκε επίσης η στάθμη των υδάτων ορισμένων ποταμών στο κρατίδιο της Βαυαρίας της Γερμανίας.
Πηγή:www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: