Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Δεκατρείς τραυματίες από κεραυνό σε αρχαιολογικό χώρο της Γερμανίας




Κεραυνός χτύπησε αρχαιολογικό χώρο στη Γερμανία όπου γινόταν αναπαράσταση δρώμενου της Ρωμαϊκής εποχής, τραυματίζοντας 13 άτομα.

Χιλιάδες κόσμου από τη Γερμανία και την Ολλανδία είχαν συγκεντρωθεί ανάμεσα στα ερείπια της Γερμανικής πόλης Κολόνια Ούλπια Τραϊάνα, κοντά στην σύγχρονη πόλη Ξάντεν, στην κάτω Ρηνανία για να παρακολουθήσουν 400 καλλιτέχνες να εμφανίζονται ως ρωμαίοι στρατιώτες, μονομάχοι και έμποροι.

Το κοινό βρισκόταν στο αρχαιολογικό πάρκο κάτω από δένδρα όταν άρχισε να βρέχει, βροχή η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε καταιγίδα. Οι κεραυνοί έπεσαν ανάμεσα σε δύο δένδρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα άτομα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, μεταξύ των οποίων και ένα 13χρονο κορίτσι το οποίο χρειάστηκε ανάνηψη. Οι υπόλοιπο έχουν υποστεί σοκ.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ακύρωσαν τις εκδηλώσεις οι οποίες επρόκειτο να συνεχιστούν και αύριο.

Τα ερείπια, οι ναοί και οι δρόμοι της Κολόνια Ούλπια Τραϊάνα, μιας πόλης που κατοικείτο πριν από 2.000 χρόνια από τις Ρωμαϊκές Λεγεώνες και τη γερμανική φυλή των Μπατάβι, έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση γιατί δεν έχει χτιστεί σύγχρονη πόλη στο σημείο που βρισκόταν ο αρχαίος οικισμός.
Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: