Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Μπουρίνι, διέλυσε την έκθεση βιβλίου.

Τα πήρε και τα σήκωσε… στη 17η Γιορτή Βιβλίου στο Βόλο.
Το χθεσινό μπουρίνι, δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του, προκαλώντας ζημιά ύψους 120.000 ευρώ στους βιβλιοπώλες.
Η μήνις του καιρού ίσως να έθεσε πρόωρο τέλος στη φετινή Γιορτή. Ο δυνατός άνεμος που εκδηλώθηκε χθες, νωρίς το απόγευμα, στο Βόλο, ήταν το πρώτο δεινό που βρήκε τη Γιορτή Βιβλίου, στην περιοχή «Κύματα» στην παραλία της πόλης, αφού κατάφερε να σηκώσει στον… αέρα, τα 40 περίπτερα, στα οποία φιλοξενούνταν χιλιάδες τίτλοι βιβλίων από κάθε ένα από τα βιβλιοπωλεία που συμμετείχαν στην έκθεση.
Η ισχυρή βροχόπτωση ήρθε να δώσει το τελειωτικό «χτύπημα» κάνοντας τα πάντα μούσκεμα.
Μόλις κόπασαν τα καιρικά φαινόμενα, οι βιβλιοπώλες κατέβηκαν στην έκθεση και σάστισαν μπροστά στο χάος. Περίπτερα και βιβλία κατεστραμμένα…
Άρον- άρον άρχισαν να μαζεύουν τα βιβλία, μήπως και περισώσουν έστω και μερικά από αυτά. Τα στοίβαζαν στα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων τους και τα μετέφεραν πίσω στα βιβλιοπωλεία.
Το σίγουρο είναι ότι ούτε σήμερα, ούτε αύριο δεν πρόκειται να λειτουργήσει η Γιορτή Βιβλίου, ενώ ίσως το νήμα του τερματισμού της έκθεσης να κοπεί πρόωρα μετά από αυτό το συμβάν.
Την ίδια ώρα, από το μπουρίνι, έσπασαν μεγάλα κλαδιά δένδρων στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου, ενώ στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας, φερτές ύλες έφραξαν τα φρεάτια απορροής των υδάτων με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.
Συνεργείο του Δήμου, φρόντισε για τον έκτακτο καθαρισμό τους.
Περισσότερα στο ASTRATV
Πηγή :http://magnitis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: