Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αυξημένες τιμές όζοντος στην Αττική


Ξεπέρασαν το «όριο ενημέρωσης κοινού»

Υπέρβαση του «ορίου ενημέρωσης κοινού» στις τιμές του όζοντος της Αττικής, παρατηρήθηκε σήμερα, για δεύτερη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας.

Το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια. Σήμερα, στο σταθμό Θρακομακεδόνων στις 13:00 καταγράφηκε τιμή 192 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, στο σταθμό της Λυκόβρυσης στις 14:00 η τιμή ήταν 189 και την ίδια ώρα στον σταθμό Αγ. Παρασκευής 186 μικρογραμμάρια.

Μετά από δύο ώρες, οι τιμές στους Θρακομακεδόνες και την Αγία Παρασκευή υποχώρησαν στα 181 και 183 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, αντίστοιχα, ωστόσο στη Λυκόβρυση παρουσίασαν αύξηση, φθάνοντας στα 197 μικρογραμμάρια.

Για τον λόγο αυτόν, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε ανακοίνωση με τις οδηγίες προφύλαξης του πληθυσμού.

Όπως τονίζεται, «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: