Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αυξημένες τιμές όζοντος στην Αθήνα


Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ

Υπέρβαση του «ορίου ενημέρωσης του κοινού» στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε σήμερα στην Αθήνα, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της πόλης.

Με το όριο ενημέρωσης κοινού να είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια, καταγράφηκε υπέρβαση στον σταθμό Θρακομακεδόνων, στις 14:00, με τιμή 205 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στις 15:00 η τιμή κατέβηκε στα 187 μικρογραμμάρια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ, η τιμή αναμένεται να πέσει κι άλλο μέχρι το απόγευμα και να περιοριστεί στα κανονικά επίπεδα.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε προληπτικά ανακοίνωση, στην οποία παρέχονται οι οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα», αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: