Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις



Πάνω από 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται, σύμφωνα με αξιωματούχους, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω των πολυήμερων σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών στο Αφγανιστάν.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των αρχών, πλημμύρες σάρωσαν χωριά και τμήματα της πόλης Σεγτσεράν στην επαρχία Γορ. «Ως τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, αλλά ορισμένοι ακόμα αγνοούνται», ανακοίνωσε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι εκατοντάδες εκτάρια καλλιεργειών καταστράφηκαν και εκτοπίστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της φτωχής επαρχίας.

Στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, οι βροχοπτώσεις και το χαλάζι προκάλεσαν πλημμύρες στην επαρχία Μπανταχσάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περίπου 100 σπίτια να καταστραφούν, σύμφωνα με αξιωματούχο της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Στο Αφγανιστάν ο περασμένος χειμώνας ήταν ο βαρύτερος των τελευταίων 15 ετών, με πολλές χιονοπτώσεις και ειδικοί είχαν προειδοποιήσει για πλημμύρες σε περιοχές από όπου περνούν ποτάμια. Τον Μάιο, σε πλημμύρες στην επαρχία Σάρι Πουλ, βόρεια της Γορ, είχαν χάσει τη ζωή τους 50 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ,http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: