Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Φθάνει στο Μεξικό ο τυφώνας Καρλότα


Ενισχύθηκε ανεβαίνοντας στην κατηγορία 2 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον

Ο τυφώνας Καρλότα, ο οποίος βρισκόταν χθες στον Ειρηνικό με κατεύθυνση προς τις δυτικές ακτές του Μεξικού, ενισχύθηκε φθάνοντας την κατηγορία 2 στην πενταβάθμια κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τυφώνες (NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Στις 14:00 τοπική ώρα [00:00 σήμερα, ώρα Ελλάδας] το κέντρο του τυφώνα αυτού εντοπίστηκε περίπου 100 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του Πουέρτο Άνχελ, στο νοτιοδυτικό Μεξικό, με ανέμους ταχύτητας 170 χλμ. ανά ώρα, σύμφωνα με το NHC.

Ο τυφώνας Καρλότα κατευθύνεται βορειοδυτικά, με ταχύτητα 19 χ.α.ώ., και αναμένεται να πλησιάσει στις νότιες μεξικανικές ακτές, ανάμεσα στο Πουέρτο Άνχελ και το Ακαπούλκο, ως το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα, κατά τους Αμερικανούς μετεωρολόγους.

Με την τρέχουσα πορεία του πάντως, ο τυφώνας δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα για την σύνοδο κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20), που πρόκειται να γίνει την Δευτέρα και την Τρίτη στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λος Κάμπος, βορειότερα στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: