Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Άγριος χειμώνας σε Γαλλία και ΕλβετίαΔύο αγνοούμενοι και πολλές ζημιές

Ένα παιδί 12 ετών και ένας νεαρός σέρφερ αγνοούνται στη νότια Γαλλία, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των γαλλικών Άλπεων και του γαλλικού νότου δεν έχουν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα, περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά δεν είχαν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα.

Πολλές περιοχές της Γαλλίας πλήττονται από χθες από ισχυρούς ανέμους, στους οποίους προστίθενται συχνά και οι ισχυρές χιονοπτώσεις. 

Προς το παρόν δεν μπορεί να διευκρινιστεί πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι καθυστερούν τις εργασίες των τεχνικών που προσπαθούν να το επισκευάσουν.

Την ίδια στιγμή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται η τύχη ενός παιδιού από τη Βρετανία, ηλικίας 12 ετών, το οποίο έκανε χθες ποδήλατο στο νησί Πορκερόλε, στη νοτιοανατολική Γαλλία, το οποίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Μόνον το ποδήλατό του έχει βρεθεί.

Επίσης στον γαλλικό νότο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται από χθες η τύχη και ενός 26χρονου που έκανε γουίντ-σέρφινγκ.

Την Παρασκευή, δύο φοιτητές, η μία από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχασαν τη ζωή τους στην πανεπιστημιούπολη της Τουλόν, όταν παρασύρθηκαν από τα νερά λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Ελβετία, όπου σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα εξαιτίας της πρόωρης επέλασης του χειμώνα. Επίσης πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν, διακόπηκε σε μερικά σημεία η σιδηροδρομική συγκοινωνία, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι που καταλήφθηκαν από πανικό τηλεφώνησαν στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Σχεδόν 10 εκατοστά χιονιού έπεσαν στην Ελβετία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Μόνον στο καντόνι της Βέρνης καταγράφηκαν 60 ατυχήματα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού. Επίσης στο καντόνι της Ζυρίχης σημειώθηκαν περίπου 12 ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: