Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Βροχές και καταιγίδες στην Θεσσαλονίκη και την Αττική την Πέμπτη 1/11/2012..Έρχεται "Νωέ"-μβρης!


Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες . Έντονα φαινόμενα φαίνεται να δέχονται και τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 Θεσσαλονίκη: 

Ο καιρός θα ξεκινήσει αρκετά συννεφιασμένος και μουντός με πλήρη νεφοκάλυψη σχεδόν από τις πρώτες πρωινές ώρες όπου θα έχουμε πιθανόν και κάποιες ψιχάλες-ψιλόβροχο η ασθενείς τοπικές βροχές περιμετρικά του νομού αλλά και στον Θερμαϊκό . Ωστόσο όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες οι βροχές θα γίνονται όλο και περισσότερες και πιο αξιόλογες κυρίως στα πιο κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού . Προς τις απογευματινές ώρες φαίνεται και καταιγίδα στην Θεσσαλονίκη η οποία δεν αποκλείεται να είναι έντονη και ιδιαίτερα στα πιο ανατολικά τμήματα της. Φαίνεται τα φαινόμενα να έχουν διάρκεια και ένταση . Από αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση ,τα φαινόμενα θα περιοριστούν ανατολικά και θα εξασθενήσουν σημαντικά όπου και θα σταματήσουν.

Ιδιαίτερη προσοχή στην ανατολική Μακεδονία και στην πόλη της Καβάλας αλλά και στις Σέρρες ,στην Δράμα και γενικότερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι αρκετά έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά ανοιχτά του Θερμαϊκού και 7 μποφόρ .Ωστόσο από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-15οC στα πιο κεντρικά και βόρεια προάστια της Θεσσαλονίκης ενώ γύρω στους 15-16οC στο κέντρο ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-19οC στο κέντρο της πόλης.


Αττική:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις αρκετά πυκνές και μουντό σκηνικό σε όλη την Αττική αλλά στα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού ο καιρός θα είναι πιο κλειστός με πυκνή συννεφιά και τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες με έμφαση την νότια νοτιοδυτική και βορειοδυτική Αττική. Πιθανόν να εκδηλωθεί και καταιγίδα στο Σαρωνικό τις πρωινές ώρες όπου θα επηρεάσει και τα ενδότερα του λεκανοπεδίου. Στην υπόλοιπη Αττική ο καιρός θα κυλίσει με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανές τοπικές βροχές τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες. Από εκεί και έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση στην Αττική με σπασίματα του καιρού αλλά και νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές στα νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού.

Προς το μεσημέρι αργά και το απόγευμα θα έχουμε γενικευμένο κλείσιμο του καιρού με βροχές σε όλη την Αττική και τοπική καταιγίδα η οποία δεν αποκλείεται να είναι έντονη στα πιο βόρεια βορειοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και στα νότια νοτιοδυτικά .Το απόγευμα φαίνεται να επηρεάζεται και η ανατολική βορειοανατολική Αττική από αυτές τις βροχές καθώς και με πιθανή καταιγίδα.

Από αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί (ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποια καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής) .

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-15οC στην βόρεια ορεινή Αττική ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 21-23oC στο λεκανοπέδιο και στα κεντρικά και νότια νοτιοανατολικά τμήματα της Αττκής.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: