Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Μία νεκρή από την κακοκαιρία στην ΙσπανίαΑγνοείται και ένας άντρας που είχε πάει για ψάρεμα

Μία γυναίκα πολωνικής καταγωγής, έχασε τη ζωή της εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ισπανία. 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ακόμη ότι αγνοείται και ένας νεαρός Γάλλος.

Η σορός της γυναίκας, που παρασύρθηκε από τη θάλασσα, βρέθηκε στη Μπλάνες, μια παραθαλάσσια πόλη στην Καταλονία, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες για τον Γάλλο αγνοούμενο, όπως διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Ο νεαρός άνδρας αγνοείται από την Πέμπτη από την επαρχία Ρόζες, στη βόρεια Καταλονία, όπου πήγε για ψάρεμα σε μια βραχώδη περιοχή και δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Στη Μπλάνες τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τη σορό μιας γυναίκας την οποία κατάφεραν να αναγνωρίσουν από τα ρούχα και τα κοσμήματά της, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα την ώρα που περπατούσε στην ακτή.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας έχει θέσει σήμερα σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή με δυνατές βροχές, ανέμους και κύματα που θα ξεπερνούν τα 2,5 μέτρα.

Η κακοκαιρία πλήττει και την Αραγονία, μία ακόμη περιφέρεια της βόρειας Ισπανίας, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκαν σοβαρές πλημμύρες στην επαρχία της Σαραγόσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: