Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο καιρός στην Ελλάδα το επόμενο τριήμερο 1-3/7/2013

Καλός θα είναι ο καιρός την νέα εβδομάδα με ηλιοφάνεια ,καλή διαύγεια και ορατότητα και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ η αστάθεια θα είναι περιορισμένη στα ορεινά της βορειοανατολικής Ελλάδας και πιθανώς και της Πίνδου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο προς τα μέσα της εβδομάδα.
Γενικά δεν φαίνεται κάποια σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα επίπεδα καύσωνα ενώ θα λέγαμε οτι το βράδυ και νωρίς το πρωί θα υπάρχει σχετική δροσιά στα πιο ορεινά τμήματα.
Αναλυτικότερα:
Δευτέρα-Τρίτη 1-2/7/2013:
Γενικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια ,καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά τμήματα της Ροδόπης και στην κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας που ίσως αφήσουν μπόρες και πιθανές σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα κυρίως στις ορεινές περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά συνοδεία βορείων ανέμων και θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορρειοδυτικοί στα πελάγη στα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την Τρίτη στα δυτικά.
Τετάρτη 3/7/2013:
Καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ,καλή διαύγεια και ορατότητα .
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πάλι θα έχουμε κάποια αστάθεια στην δυτική&κεντρική Μακεδονία μέχρι και τα ορεινά της Θράκης ενώ ίσως έχουμε και στην ορεινή Πίνδου. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν σε αυτές τις περιοχές μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα που γρήγορα θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχίσει ο αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βουνά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην δυτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: