Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας , για το Σαββατοκύριακο 13-14/07/2013

1408cum
Νεφώσεις με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής και της κεντρικής Ελλάδας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Πιο αναλυτικά:
 
Σάββατο 13-07-2013Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας ή τοπικής καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στο Ιόνιο και τις Κυκλάδες. Αργά το βράδυ νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο αρχικά από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ/ΔΝΔ με την ίδια ένταση, στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική ηπειρωτική χώρας έως τους 35 βαθμούς Κελσίου και στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών νωρίς τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το βράδυ θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 14-07-2013: Νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία τα ξημερώματα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός νωρίς το πρωί. Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας ή τοπικής καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στο Ιόνιο και τις βόρειες Κυκλάδες. Αργά το βράδυ νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών νωρίς το πρωί. Βελτίωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες με ηλιοφάνεια. Άνεμοι από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (15 έως 21 Ιουλίου) ξεκινάει με νεφώσεις και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας και χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα μέσα της βδομάδας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.
 
 Επιμέλεια : Δημήτρης Καμπόλης    YouWeather.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: