Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

«Σκωτσέζικο ντους» ο καιρός στη Βρετανία

Βροχές και πλημμύρες ενώ η ζέστη επιστρέφει

Νέο κύμα ζέστης αναμένεται στη Βρετανία έως το τέλος της εβδομάδας. Πριν από αυτό όμως, το σκηνικό του καιρού στη χώρα συνθέτουν βροχή, ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες. Η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 32 βαθμούς στο νότο και τους 27 βαθμούς στο βορά την Πέμπτη καθώς ο Αύγουστος αναμένεται να κάνει την είσοδό του με καλοκαιρινό καιρό. 

Ο φετινός Ιούλιος είναι πιθανό να αναδειχθεί ως ο θερμότερος από το… 1659, σύμφωνα με τη Daily Mail. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχε εκδώσει προειδοποιήσεις σε χαμηλό επίπεδο για τα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά της Αγγλίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, το οποίο σημαίνει πως είναι πιθανό το θερμόμετρο να σκαρφαλώσει στους 31 βαθμούς. 

Από το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση και να διαμορφωθεί περίπου στους 22 βαθμούς στο Λονδίνο. 

Πριν πάντως επιστρέφει η καλοκαιρία, η χώρα πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές. 

Οι δρόμοι στην πόλη Todmorden στο West Yorkshire μετατράπηκαν σε ποτάμια μετά τις χθεσινές έντονες βροχές ενώ τα συνεργεία εργάζονταν όλο το βράδυ σε δρόμους που είχαν μερικώς βυθιστεί ή καταρρεύσει. 

Στο Μάντσεστερ δύο εμπορικά κέντρα αναγκάστηκαν να κλείσουν τις εισόδους τους έπειτα από σφοδρή βροχή τουλάχιστον 15 λεπτών που προκάλεσε πλημμύρες. 

Εκτός από τα προβλήματα και τις ζημιές, ωστόσο, η κακοκαιρία είχε και τις «όμορφες» στιγμές της. Εντυπωσιακή ήταν η θέα από τον πύργο Shard αλλά και η εικόνα του ουράνιου τόξου πάνω από τη Γέφυρα του Λονδίνου.

Δείτε τις φωτογραφίες 









Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: