Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 27/28-07-2013


Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά στις κλειστές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 Πιο αναλυτικά:
 
Σάββατο 27-07-2013Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στον ορεινό όγκο της Ροδόπης). Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ έως μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Ικάριο και το Καρπάθιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με τάσεις ενίσχυσης στον ΝΑ Αιγαίο. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και τοπικά στα ηπειρωτικά πεδινά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 29 έως 36 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά και πριν το μεσημέρι θα στραφούν σε ΔΝΔ/ΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Στα νοτιοανατολικά προάστια θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Κυριακή 28-07-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ/ΒΔ έως μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ικάριο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες κλειστές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας (τοπικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου).
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 29 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στην δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αστάθεια αναμένεται από την Τετάρτη στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: