Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αρκετή ζέστη το επόμενο διήμερο στην Αττική - 29-31/07-2013


 
Ζεστός καλοκαιρινός καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες 3 ημέρες στην Αττική , με το θερμόμετρο να αγγίζει και να ξεπερνάει τα όρια του καύσωνα (προσωρινά). Ετσι λοιπόν το θερμόμετρο για τη Τρίτη και τη Τετάρτη σε ορισμένες περιοχές της Αττικής και του λεκανοπεδίου , θα αγγίξει τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου.
 
Για το υπόλοιπο της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2013 , ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 35 , ίσως και τους 36 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειεις διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ , ενώ στα ανατολικά του νομού θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ , ίσως τοπικά και τα 7.
 
Τη Τρίτη 30 Ιουλίου , ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ στα δυτικά και νότια τμήματα του νομού (θαλάσσια αύρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες) , ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα παραμείνουν βόρειοι-βορειοιανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο ,με την μέγιστη στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 38 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς κελσίου , ενώ τη νύχτα η ελάχιστη θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς.
 
Τη Τετάρτη 31 Ιουλίου , ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού τις μεσημεριανές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις σε όλο το νομό , με ενίσχυση τις μεσημεριανές ώρες στα 5 με 6 μποφόρ. Πιθανότατα στα ανατολικά να φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα , με τον υδράργυρο να φτάνει εκ'νέου τους 37 με 38 βαθμούς κελσίου.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: