Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Τους 63 έφθασαν οι νεκροί στην Αμερική από τον ΣάντιΕπαναλειτουργούν αεροδρόμια και μετρό στη Νέα Υόρκη

Από την Δευτέρα όταν ο τυφώνας Σάντι έπληξε τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, 63 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Αν υπολογιστούν και τα θύματα στον Καναδά και την Καραϊβική, οι νεκροί έφτασαν τους 135.

Η ζωή ξαναρχίζει παρά τις τεράστιες ζημιές ειδικά στη Νέα Υόρκη. Το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια θα λειτουργήσει «περιορισμένα» σήμερα Πέμπτη. Όλοι οι διάδρομοι του αεροδρομίου που χρησιμοποιείται κυρίως για εσωτερικές πτήσεις πλημμύρισαν. 

Από χθες Τετάρτη λειτουργούν κανονικά τα διεθνή αεροδρόμια Τζ.Φ. Κένεντι και Νιούαρκ Λίμπερτι.

Το μετρό της Νέας Υόρκης που καθημερινά χρησιμοποιούν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι επαναλειτουργεί σταδιακά από σήμερα το πρωί. 

Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ Μάικλ Μπλουμπεργκ επέβαλε στους κατοίκους της να μοιράζονται τα αυτοκίνητα ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό χάος. 

Όμως ακόμα 500.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τα σχολεία κλειστά, τρία νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί και σχεδόν όλες οι σήραγγες της πόλης είναι επίσης αποκλεισμένες. 

Το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο, αφού η έδρα τους, κοντά στην περιοχή του Ιστ Ρίβερ πλημμύρισε. 

Σε όλες τις ανατολικές ΗΠΑ σε περισσότερα από έξι εκατομμύρια σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες. Τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες θα συνεχιστούν, όπως και στα δρομολόγια των τρένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: